Manisa’da Muharrem ayı için aşure dağıtıldı Manisa’da Muharrem ayı için aşure dağıtıldı

Kiraz üreticisinin hasat çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticilerle birlikte kiraz hasatı gerçekleştirdi. Üreticilerle sohbet eden İl Müdürü Öztürk, onların görüş ve taleplerini dinledi.  Kiraz alım yerine geçen Öztürk, burada satış aşamasında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Öztürk Kiraz Üreticileriyle Bir Araya Geldi (4)

Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Ali Galip Kocaman, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Arabacıbozköy Muhtarı Özcan Demirer, konu sorumlusu teknik personeller ile üreticiler katıldı.

Öztürk Kiraz Üreticileriyle Bir Araya Geldi (3)

Arabacıbözköy’deki kiraz, aroması ve kalitesi ile fark yarattığını dile getiren Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk,

“2023 TÜİK verilerine göre, İlimizde kiraz üretimi 91.093 dekar alanda yapılmaktadır. 3.103.255 adet ağaçtan toplam 44.809 ton üretim gerçekleştirilmiştir. Ağaç başı verim ortalaması 19 kg’dır. İlimiz kiraz üretim alanında ülke genelinde 2. sırada yer almaktadır. İlimizin tüm ilçelerinde kiraz yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Akhisar özelinde ise 2.500 dekarlık arazide kiraz yetiştiriciliği gerçekleştiriliyor. 2023 yılında 68.100 kiraz ağacından yaklaşık 1.000 ton ürün elde edilmiştir. Kiraz bölgede tütün ve zeytine alternatif bir ürün olarak ta öne çıkıyor. Arabacıbözköy’deki kiraz, aroması ve kalitesi ile de farklı. Üreticilerimiz için bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum” dedi.

Öztürk Kiraz Üreticileriyle Bir Araya Geldi (1) 

Kaynak: HABER MERKEZİ