Manisa’nın Saruhanlı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı ve adayı Zeki Bilgin’in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi, 8 dakika gecikince ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. İtirazların sürdüğü ilçede, bugün toplanan ilçe seçim kurulu CHP’nin Saruhanlı’da seçime giremeyeceğine karar verdi, CHP heyeti kararı il seçim kuruluna itiraz etti.

CHP listeyi 8 dakika gecikmeyle 17.08’de sundu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre dün tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa’da, Saruhanlı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı ve başkan adayı Zeki Bilgin’in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi başvurularını dün saat 17.00’ye kadar ilçe seçim kuruluna sunması gerekirken, 8 dakika gecikmeyle 17.08’de sundu. CHP’li belediye başkanı Bilgin’in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi YSK sistemine geç girilmesi sebebiyle kabul edilmedi. Liste ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi ve geç getirildiğine dair tutanak tutuldu.

CHP Saruhanlı’da seçime giremiyor mu?

CHP heyeti ilçedeki elektrik kesintisinden kaynaklandığını ileri sürerek karara bu sabah saatlerinde itiraz etti. Bugün 10.30 sıralarında toplanan ilçe seçim kurulu 45 dakika süren toplantının ardından CHP’nin Saruhanlı’da seçime giremeyeceğine karar verdi. CHP heyeti ilçe seçim kurulunun kararına il seçim kurulunda itiraz etti.

Manisalılar tiyatro'da  duygusal anlar yaşadı Manisalılar tiyatro'da duygusal anlar yaşadı

102Aea9E C664 4983 Bd1A 27Ca564Fbdb6

“Büyük ihtimal elektrik sonradan düşünüldü”

İlçe seçim kurulunun olası bir CHP seçime girebilir kararına karşı itiraz için ilçe seçim kurulu önünde bekleyen İyi Parti Manisa İl Başkanı Avukat Ali Zafer İksir,

“Saruhanlı İlçe seçim kurulu CHP’nin seçime giremeyeceğine karar verdi. CHP kararı il seçim kuruluna itiraz edecek, karar devamında da yüksek ihtimalle Yüksek Seçim Kurulu’na kadar gidecek. CHP belediye başkanı ve CHP heyeti itiraz etti. Özellikle elektrik sıkıntısıyla ilgili itirazları var fakat tutulan tutanakta geç getirdiklerine yönelik kendi beyanları var. Büyük ihtimal elektrik sonradan düşünüldü” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ