CHP’li Özel,  “Orada bulunan 698 parselin 615’i şu anda 3 bin metrekareden büyük değil. Vatandaşlar, 4 apartman, 5 apartman, 7 apartman anlaşırsa yararlanacaklar. Şu anda yararlanabilen 83 parsel var ve bu 83 parselin 71’i Cengiz Ergün’ün. Devlet Bey, bunun hesabı sorulmayacak mı?” dedi. 

Manisa’da geçtiğimiz aylarda patlak veren ve halen gündemi meşgul eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Uncubozköy Mahallesi’ndeki parsellerinde yeni gelişmeler gün yüzüne çıktı. Söz konusu parsellerle ilgili mecliste açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bilinmeyenleri anlattı. 

“DEMEK Kİ MIZRAK ÇUVALA GİRMİYOR”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün  Uncubozköy Mahallesi’nde kendisine ve ailesine ait  4 adayı birleştirerek tek ada haline getirdiği parsellerle ilgili yeni gelişmeleri anlatan CHP’li Özel, “Manisa’da, Bursa-İstanbul sürat yolu Mimar Sinan Bulvarı bu yolun etrafında 3 bin metrekarenin üzerindeki bütün arsalara 5 katken imarı 15 kata çıkaralım demişler. Cengiz Ergün şöyle dedi. Bana yükleniyorsunuz ama bu yolun etrafında 698 parsel var. İstiyorsanız iptal edeyim bütün Manisa mağdur olur. Hemen araştırdık 698 parselin 615’i şu anda 3 bin metrekareden büyük değil. 4 apartman, 5 apartman, 7 apartman anlaşırsa yararlanacaklar. Şu anda yararlanabilen 83 parsel var, bu 83 parselin 71’i Cengiz Ergün’ün. Devlet Bey, bunun hesabı sorulmayacak mı? En ufak eleştiride ağız dolusu saldıranlar bir haftadır suskun. Demek ki mızrak çuvala girmiyor” dedi.

KİMİN OLDUĞUYLA İLGİLENİLMESİ ETİK DEĞİLMİŞ

Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de

Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek büyükşehir belediyesi olan Manisa’da görülmemiş bir rant ve imar yolsuzluğunun olduğunu da söyleyen CHP’li Özgür Özel, “Dedim ki Devlet Bey böyle bir ranta sessiz kalırsa bu kurumsallaşmış olur. Bu konuda bir şey yapın dedim. Bize ulaştırılan bilgiler o ki Manisa Büyükşehir’e bir açıklama yapın ve kendinizi aklayın yoksa biz bakacağız icanbına denmiş. Büyükşehir açıklama yapmış. Ben beklerim ki Milliyetçi Hareket Partisi kendi gitsin, olaya el koysun, ama madem koymuyor. Durumu şöyle bir gösterelim. Bilirkişi raporunda diyor ki bu yapılan iş kişiye özeldir eko turizmle ilgisi yoktur. Kamu yararı yoktur diyor. Ben bunları söyleyince de siz Cengiz Ergün’e basın toplantısıyla bu iddialara cevap versin deyince o çıktı verdiği cevap şu. Arsanın sahibinin kim olduğuyla ilgilenilmesi etik değil. Adam hülle yoluyla sadece kızına ormanın ortasında eko turizm alanı açıyor. Biz bunu söyleyince etik değil” diye konuştu.

Editör: Vehbi Gönül