Gelecek- Saadet Grubu Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ, Alaşehir ziyaretindeki yaptığı konuşmada Cengiz Ergün’e yüklendi. Cengiz Ergün’ü şeffaflığa davet eden Özdağ, Ergün’ün mal varlığını açıklamadığını, halkın bunu bilmesinin gerektiğini söyledi.

Kendi mal varlığını vatandaşlara şeffaf bir şekilde açıklayan Özdağ, 

“Yediğiniz ekmek helal para ile alınmış ise neyiniz var, neyiniz yok ortalığa dökmekten hiç korkmaz, çekinmezsiniz. Ben tüm mal varlığımı adaylığımı açıkladığım ilk gün, lansman töreninde zaten açıkladım. Kaçıranlar için yeniden hatırlatma olsun. Ankara da 2 evim var. Bu evlerin birini TOKİ konutlarından aldım. 2017 model Mercedes  bir arabam var. Manisa’da Sancaklı İğdecik’te 4 dönüm tarlam var. Muğla’da 5,5 dönüm tarlam var. Eşim adına da Muğla’da 1 ev ile 1 araba var.  1987 den bugüne çalıştığım bürokrasi, üniversite öğretim üyeliğinden emekliyim; emekli maaşım var. 4 dönem milletvekilliğim nedeniyle, milletvekilliği maaşım var. Eşim 26 yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nda kuran kursu öğreticisiydi. Buradan emekli oldu ve eşimin de emekli maaşı var.  İşte bu kadar  basit, açık ve net olacaksınız.” dedi.

Özdağ’dan, Ergün’e Sert Çıkış (3)

Palandöken, “Ekonomik nedenler yüzünden evliliği geciktirebiliyor” Palandöken, “Ekonomik nedenler yüzünden evliliği geciktirebiliyor”

Cengiz Ergün’ün adaylığını duyurduğu andan itibaren mal varlığını şeffaf bir şekilde açıklamasını gerektiğini vurgulayan Özdağ, 

“Bu şehri  dürüstçe yönet diye, halkın oyunu verdiği ve güvendiği Sayın Cengiz Ergün… ‘Ben çok dürüstüm. 15 yılda alnıma hiç kara leke sürmedim, sürdürmedim. Belediye’nin hiçbir unsurundan nemalanmadım.  Sadece çıplak belediye başkanlığı maaşımla ve ailemden kalan miraslarla bu kadar mal varlığının sahibi oldum’ diyebilir misin? Eee çık de o zaman. Seni tutan mı var? Bekliyoruz. Ama diyemiyorsun, bu konu ile ilgili tek kelam çıkmıyor ağzından. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Cengiz Ergün; mal varlığını neden açıklamadın? Veya nerede açıkladın da biz duymadık, bilmedik, okumadık, izlemedik. Sayın başkan zaten aileden dolayı çok zengin olduğunu ve Kocaman bir Mahalle olan Uncubozköy Mahallesi’nin,  neredeyse yarısının sahibi olduğunu da biliyoruz. Doğru, aileden kalan miraslarda var ama… Sonrasında edindiklerini de bu halkın bilmeye hakkı var. Bu halktan yine oy isteyemeye soyunmuş isen; halkın bu şehirde veya başka şehirlerde ne kadar daha mal varlığı edindiğini, nasıl edindiğini bilmesi en doğal hakkı. Mal varlığını neden açıklamıyorsun sayın başkan? Ya da en azından; mal varlığını neden açıklamadığının bilgisini vermelisin. Mesela ‘Paşa keyfim böyle istedi, o nedenle açıklamıyorum’ da diyebilirsin. Veya ‘benim mal varlığımdan kime ne.  İster açıklarım, ister açıklamam’ da diyebilirsin. Ama bir şeyler söyle ki, halk ikna olsun.” diye konuştu.

Ergün’ün nasıl bu kadar hızlı bir şekilde büyüyüp geliştiğini sorgulayan Özdağ;

“15 yıl önce parası ve mal varlığı neydi, 15 yıl sonra ne kadar daha zenginleşti? Halkın bunları bilmeye hakkı var. Sayın başkan mal varlığınızı neden açıklamıyorsunuz? Neyi veya neleri saklıyorsunuz? Ben kendi mal varlığımı aylar önce açıkladım. Üstüne her gittiğim yerde de sorana söylüyorum, mini mitinglerde de dinleyen herkese ilan ediyorum. Çık sende açıkla. Mert ol, şeffaf ol. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün; şimdi bir daha soruyorum size.  Babanızdan ve ailenizden kalan miraslar dışında, 15 yılda çocuklarınız ile birlikte  ne kadar mal varlığına sahip oldunuz? Nasıl bu kadar büyüdünüz, geliştiniz ve güçlendiniz?  Manisa'da 3 dönem üst üste seçilen  bir belediye başkanı olarak, halka şeffaflık borcunuz yok mu?”dedi.

Kaynak: Haber Merkezi