Kahramanmaraş merkezli 10 ilde can kaybına ve büyük yıkıma yol açan depremin ardından gerek depremzede vatandaşları gerekse depremzede üyelerini yaptığı çalışmalar ve yardımlarla yalnız bırakmayan Özçelik-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Yunus Değirmenci’den işverenlere anlamlı bir çağrı geldi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Özçelik-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, ülke genelinde örgütlü oldukları metal iş kolundaki tüm işyerlerine gönderdikleri bir yazıyla çağrıda bulunarak, işyerleri bünyesinde yeni istihdam edilecek olan personelin işe alınmalarında depremden zarar gören vatandaşlara öncelik verilmesini istedi.

FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'! FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Değirmenci, “Binlerce insanımızı depremde kaybetmiş olmanın derin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bugün geldiğimiz süreçte tüm acımıza rağmen geride kalan insanlarımıza sahip çıkan çalışmaları, yardımları ve projeleri hayata geçirme gayreti içerisindeyiz. Şu anda Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere bu bölgelerden on binlerce insanımız, Türkiye'nin dört bir yanına geçici veya kalıcı olarak gitti. Yeni bir hayat ve başlangıç umuduyla, önceki hayatlarını geride bırakarak, bir yola çıktılar. Onların bu yolculuğunda, bizler de elimizden gelen gayreti ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda 45 bin üyemize iş kapısı olan Türkiye'nin birçok bölgesindeki işyerlerinin işverenlerine bir çağrıda bulunarak, işe alımlarda depremzede vatandaşlarımıza öncelik verilmesi noktasında hassasiyet gösterilmesini istedik. Bizim bu çağrımızın işverenler tarafından memnuniyetle karşılandığına ve bu doğrultuda hareket edileceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMA HAYATINDA DEPREMZEDELERE YÖNELİK SEFERBERLİK BAŞLATILSIN”
Bu süreçte yaraların sarılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çeken Değirmenci, “Biz bu çağrıyı her ne kadar kendi iş kolumuzdaki işverenlere yapmış olsak da aynı beklentimiz diğer tüm iş sahaları için de geçerlidir. Binlerce depremzede vatandaşımızın gittikleri illerde iş aradıklarını biliyoruz. Bu konuda bizlere de yoğun bir talep geliyor. İşte bu nedenle alınteriyle kazanıp, kendisi ve ailesi için yeniden bir hayat kurmak isteyen depremzede emekçiler için çalışma hayatında bir seferberlik başlatılmasını istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. 

Kaynak: igf