Osmanlı İmparatorluğu denilince akla ihtişam gelir. İhtişamla yapılan tesbihlerde kullanılan taşlar, Osmanlı kehribar tesbih fiyatlarını yükseltmektedir.

Osmanlı Kehribar Tesbih

Şimdi olduğu kadar geçmişte de atalarımız için önemli bir yeri olan tesbih, kullanımı bin yıllara uzanan bir üründür. Hem ibadet hem de aksesuar olarak kullanılabilir. Tesbihler incelendiğinde çok değerli, koleksiyon niteliğinde parçalar olduğu gibi, daha uygun ve herkesin erişebileceği ürünler de vardır. Bu değerli teşbihlerden biri de olarak bilinir. Osmanlı İmparatorluğu denilince akla ihtişam gelir. O dönemden kalan eserlere bakıldığında bu ihtişam ve güzellik ortaya çıkar.

Osmanlı Kehribar Tesbih Fiyatları

oldukça yüksek sayılabilir. Bunun nedeni tesbih yapımında kullanılan taşların her birinin çok değerli olmasıdır. Nadir bulunun bu taşlar, Osmanlı döneminden kalan eşyaların kullanılması ile elde edilir. Kendine özel bir dokusu vardır. Renk değiştirme özelliği olan bu taşlardan yapılan tesbihler o zamanlarda bile pahalı olduğu için ancak padişahlar, paşalar ve üst düzey kişiler tarafından kullanılmaktaymış.

Bu taş günümüzde üretilmeye çalışılmış olsa bile, hiçbir formül aslının yanına bile yaklaşamamıştır. Bu nedenle son malzemelerin de kullanılmasıyla birlikte artık Osmanlı kehribarı önemli bir yere sahip olmaya başlamıştır. Ne yazık ki gerçek formül ise zamanımıza kadar ulaşmamıştır. Bu gün ise Osmanlı kehribar üretiminde kullanılan taşlar, ya o dönemden kalan tesbihlerden elde edilir ya da antika eşyalar üzerinde bulunan kehribar dokuların alınmasıyla yapılır.

Osmanlı Kehribar Tesbih Çeşitleri

Osmanlı kehribar teşbihlerde kullanılan ve çok özel bir malzeme olan taşın dokusunun bozulmaması için genellikle bu tesbihler daha sade yapıdadır. Tesbih üretimi yapan ustalar ise özenle seçilir. Nadir bulunan parçaların işlenmesi sonucunda ortaya çıkan tesbihlerin çoğu ustasının ismi ile anılır. Bu durumda değerine değer katar. Bu taşlar hem antika özelliği gösterir hem de nadir bulunurlar. Ustasının elinde ise bambaşka bir güzelliğe dönüşür.

Tesbihleri diğerlerinden ayıran özelliklerden biri de taşların kesim şeklidir. Taş kesimi tesbih sevenlerin alışkanlıklarından biridir. Genellikle tesbih konusunda meraklı olanların elleri bir kesime alışır ve sürekli aynı modeli kullanırlar. Osmanlı kehribar tebihlerin çeşitlerinde de alışkanlık edinilen kesimi bulmak mümkündür.

Osmanlı Kehribar Tesbih Satın Alırken Gureba Tesbih

Osmanlı kehribar tesbihlerin bu kadar değerli olması aynı zamanda taklit tesbihlerin de piyasaya çıkması sonucunu doğurur. Ne yazık ki tesbihler hakkında bilgisi fazla olmayan insanların bu taşları diğerlerinden ayırması kolay değildir. Bu ayrımı yapma zahmetine girmemek içinse tesbihlerin güvenilir bir yerden alınması en kolayıdır.

geniş tesbih koleksiyonları içerisinde Osmanlı kehribar teşbihlere de yer verir. Hem hediyelik hem kullanımlık hem de koleksiyonluk olarak tercih edilebilecek bu nadide parçalar güvenli alışveriş imkanıyla satışa sunulur. İster kendinize, ister sevdiklerinize, her ne amaçla alırsanız alın, aklınızda soru işareti kalmayacak şekilde alışveriş yapma imkanınız vardır.

Editör: TE Bilisim