Ahmet ÜNSAL/Manisa


   Okulun bahçesine ilaveten konulan konteynırla birlikte ek derslik yaratılan Aşağı Kayapınar ilkokulunu sil baştan yaratılması için Engellisinden, kollu kuvvetlerine,Umut Vagonu ve Toplum gönüllülerine hepsi taşın altına ellini koydu.Umut Vagonu 15 kişi
Manisa Celal Bayar üniversitesi Toplum gönüllüleri kulübü 45 öğrenci, öğretmenler,öğrenciler onların anne ve babaları,Mahalle muhtarı,Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şube Müdürü Emel Bayer öncülüğünde sabahın erken saatinde okullarını baştan yaratabilmek adına okulda buluştu.
  Öğrencilerinde minik fırçalarıyla katkı sağladığı okul yenileme gününde annelerde evde hazırladıkları yiyeceklerle ve semaverde demledikleri çaylarla etkinliğe katkı sağlayanların yorgunluğunu unutturdu… 
   
“İMECE ÇALIŞMASININ EN BÜYÜK ÖRNEĞİ BU”

Sınav kaygısı için uzmanından öneriler Sınav kaygısı için uzmanından öneriler

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş,
   “Aşağı Kaya Pınar İlkokulu’nu 2021 yılında eğitim öğretime açtık. 2 yıldır eğitim çalışmalarını sürdürüyor. 43 öğrencimiz eğitim görüyor.Umut Vagonu Derneği ile iyilikte buluşalım gönülleri, Manisa Celal Bayar üniversitesi 
Toplum Gönüllüleri Topluluğu,Karayollarının, belediyenin desteğiyle okullarımız güzelleşiyor. Öğrencilerimiz, idarecilerimiz ve velilerimiz de destek veriyor.Okul aile birliğimiz, annelerimiz de gönüllerimize en güzel yiyecekleri hazırladılar. İmece çalışmasının en büyük örneği bu.Katkı sağlayanları sabaha kadar ayakta alkışlasak yetmez. Çocuklarımız çok mutlu.Toplum olarak buna son derece ihtiyacımız var. Kaynaşıp birlik beraberlik içerisinde hem eğitim hem sosyal faaliyetleri birlikte yürütüyoruz.Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.İmar planının hayata geçmesiyle birlikte okulun yerine modern bina yapımı için hareket geçeceğimizi müjdelemek istiyorum ” dedi. 

“UMUT VAGONU OLARAK SADECE MANİSA’DA DEĞİL TÜRKİYE’NİN HER TARAFINDA VARIZ”

Umut Vagonu Derneği Manisa Şube Başkanı Arzu Şahin Ünal,
   “Biz iyilikleri saymıyoruz. Ne kadar yapabilirsek bizim karımızdır. Erişebildiğimiz her okulu güzelleştirmeye çalışıyoruz. Yuntdağı’ndaki okullarda çok fazla çalışmam yaptık. Sadece Yuntdağı’nda değil, sadece Manisa’da değil, Türkiye’nin birçok noktasında Ağrı’da da okullarımızı güzelleştirmeye çalıştık. Gönüllü sayımız her geçen artıyor. Kimler müsaitse onları davet ediyoruz.Halktan gelen oluyor, öğrenciler geliyor. 7’den 70’e kim müsaitse topluma kazandırmak adına her türlü çalışmaları yapmaktayız. Bu okulda 100’e yakın gönüllümle güzelleştirme çalışmasına katkı sağladık. Çalışmalarımızda herkes koordineli bir şekilde çalışıyor. Hem buraları güzelleştiriyoruz hem ruhumuzu dinlendiriyoruz. Böylece topluma daha fazla örnek olmuş oluyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz.Okulumuzda elimizden ne geliyorsa onu yapıyoruz. Dış cepheleri güzelleştiriyoruz. Zeminlere oyunlar çiziyoruz.  Binaların içinde yine çocuklara daha fazla motive edecek çalışmalar yapıyoruz. Kütüphaneler kuruyoruz. Kitaplar topluyoruz. Çeşitli oyuncaklar veriyoruz. Eğitici, öğretici çalışmaları çocuklarımız için okullarımızda hayata geçiyoruz” diye konuştu. 

“KATKI SAĞLAYARAK KENDİMİZİ DE GELİŞTİRİYORUZ”

Celal Bayar Üniversitesi Toplum Gönüllüleri koordinetörü Gül Uzun ise 

“ Biz Celal Bayar Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu olarak 2004 yılından bu yana Manisa’da faaliyet göstermekteyiz.Kimi dönemler üniversite kulübü kimi dönem vakıf bünyesinde kimi dönem de topluluk olarak faaliyet gösterdik.Üniversiteli gençler olarak topluma yararlı faaliyetlerde bulunuyoruz. Topluma yararlı olurken aynı zamanda kendi kişisel gelişimimize katkıda bulunuyoruz.Yaptığımız sosyal sorumluluk projelerinde yerel halkın desteği ile birçok faaliyet yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.Yaptığımız faaliyetlerde gerek gönüllülerimiz gerekse bize gönül veren sizlerle beraber faaliyetlerimize devam ediyoruz.”

Editör: Vehbi Gönül