Avusturya’dan Mardin’e akademik ziyaret Avusturya’dan Mardin’e akademik ziyaret

Manisa Nihal  Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Game Literacy and Learning” (Oyun Okuryazarlığı ve Öğrenme) isimli  proje çalışmalarına 5 ülkenin (Türkiye-Slovakya-Bulgaristan-Romanya-Portekiz) katılımıyla gerçekleşen Erasmus+ Proje çalışmalarını tamamlayıp yurda döndü.
      Proje çalışmaları Bulgaristan’ın Pernik şehrind ki ““Profesionalna Gimnaziya Po Obleklo i Turizam, Sveti Ivan Rilski” isimli Lisede gerçekleşti. Proje çalışmalarına her ülkeden 6 öğrenci ve 2 öğretmen katıldı. Ev sahibi kurumla beraber toplam en az 50 kişilik bir ekiple çalışmalar yapıldı.
      Öğrencilere Bulgaristan’ın önemli festivallerinden biri olan Surva Festivali tanıtıldı. Ayıca geleneksel Bulgar dansı tüm katılımcılarla birlikte oynandı. Ortak ülkelerden gelen öğrenciler, sınıftaki en ilginç oyunlar hakkında en sevdikleri konuları paylaştılar. Sınıfta tüm ülkeler projenin konusu olan oyunlar oynadı. Mutfak uygulama dersi gözlemlendi. Ayrıca Pernik şehrindeki ilk yerleşim yerlerinden biri olan Krakra Kalesine yürüyüş yapıldı. Osmanlı döneminden kalma Madencilik Müzesi ziyareti yapıldı. Başkent Sofya kültürel gezisi yapıldı. Bulgaristan’ın kültürel mirası olan Filibe şehri ziyaret edilerek Bulgar geleneklerinin, tarihinin ve kültürünün tanıtımı  yapıldı. Burada öğrenciler resimler ve videolar çekecekler ve  dönüşte de  Filibe şehriyle ilgili  dijital hikaye oluşturacaklardır. Tüm hikayeler projenin E-twinning alanına ve projenin web sitesine yüklenecektir.
       Manisa’ ya özgü Mesir Macunu öğrencilere ve öğretmenlere hediye edildi bu sayede ülkemizin ve şehrimizin tanıtımı yapıldı.       
    Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Mustafa Akdeniz; “ Projemizin konusu oyunlarımızı eğitimle birleştirirsek öğrenme daha kalıcı olur, dedi. Burada öğrenciler  dolu dolu çok güzel çalışmalar yaptılar.  5 ülke öğrencileri birbiriyle takım çalışması yaparak hem İngilizcelerini hem de özgüvenlerini geliştirdiler. Ayrıca vizyonları gelişti. Öğrencilerimiz   Bulgaristan’ın yanı sıra gidişte Edirne’de bir gece konaklayarak şehrimizin tarihi yerlerini görme fırsatına sahip oldular.  Öğrencilerimizin Ülkemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek yurda döndü” diye konuştu