Motosikletin verimli ve düzgün çalışabilmesi için motosiklet yağı önemlidir. Motosiklet aküsü motorun marş basıp çalışabilmesi ve ateşlemesi için gereklidir.

Motosiklet Yağı

Motosikletlerde kullanılan motor yağı motosiklette işlev gören parçaların sürtünme sonucu aşınmasını önleyen çok önemli bir unsurdur. Motosiklet yağının işlevi sürtünmeyi ve ısınmayı en aza indirerek motosiklette işleyen sistemin daha verimli ve iyi çalışmasını sağlamaktır. Motosiklet yağı, motor kompresyonunun düşmesini önler. Motor parçalarının soğuması için motosiklet yağının yeterli derecede bulunması gerekir. Ayrıca motosiklet yağı sistem içerisinde bulunan parçaları temizler. Motor içerisinde aşınmadan dolayı meydana gelen talaşları ve yanma esnasında oluşan kurumları motosiklet yağı toplar ve kartere getirerek atılmasını sağlar. Böylece motor parçaları her zaman temiz kalır. Motosikletin motor sisteminin devamlı verimli ve düzgün çalışabilmesi için uygun kullanılmalıdır. Motosikletin marka ve modeline uygun kaliteli motor yağı kullanımı motosiklette motor arızası riskini azaltacaktır. Bu nedenle motosiklet yağının belli aralıklarla kontrol edilip yenilenmesi şarttır. Aksi takdirde motosikletin motor aksamı zarar görür, arızalar çıkar, hatta motor değişimi bile gerekebilir.

Motosiklet Aküsü

Motosiklet aküsü, elektrik enerjisini bünyesinde toplayan ve gerektiğinde enerji sağlayan sistemdir. , marş motoru, ateşleme sistemi, aydınlatma sistemi, korna, müzik sistemi gibi çeşitli alıcıların elektrik ihtiyacını karşılar. Motosikleti çalıştırabilmeniz için motosiklet aküsüne ihtiyacınız vardır. Motosikletin hareketi için gerekli ateşleme sistemi yine akü sayesinde çalışacaktır. Motosikletin farları, sis lambaları, led aydınlatıcıları gibi tüm aydınlatma sistemi aküye bağlı çalışır. Yine motosikletteki korna sistemi akü ile çalışır. Motosiklette müzik sisteminiz varsa akü sayesinde kullanabilirsiniz. Motosiklet ile yolculuk yapabilmeniz için motosiklet aküsü olmazsa olmaz bir parçadır. Akünün belli zamanlarda gerekli bakım ve kontrollerini yaptırmanız gerekir. Kaliteli bir akü yıllarca sorunsuz kullanım sağlar.

Motosiklet Yağı ve Aküsü Neden Önemlidir?

Motosiklet yağı motosikletin motor aksamının aşınmaması ve en iyi şekilde çalışabilmesi, uzun ömürlü olması için gerekli bir unsurdur. Motosiklette motor yağının kaliteli ve motosiklete uygun yağ olması önemlidir. Motor arızası yaşamamak için motor yağının kaliteli bir yağ olarak seçilmesi ve belli aralıklarla kontrol edilmesi gerekir. Motor aküsü motorun marş basıp çalışabilmesi ve ateşlemeyi gerçekleştirip yol alabilmesi için gerekli olduğundan çok mühim bir parçadır. Zira akü olmasa motosiklet ne çalışır ne de yol alınabilir. Akünün motor marka ve modelinize uygun kaliteli bir akü olarak seçilmesi yolda kalmamak için önem arz eder.

Motosiklet Yağı ve Aküsü Nereden Alınır?

Motosikletin marka ve modeline uygun yağı ve akü motosiklet malzemeleri satışı yapan mağazalarda ve internet sitelerinde bulunur. Çağımız teknolojisi internet ile artık her alanda olduğu gibi motosiklet malzemeleri için de internet alışveriş sitelerinden faydalanmak daha karlı olmaktadır. Zira internet sitelerinde piyasadan çok daha uygun fiyatlarla motosiklet malzemeleri satılmaktadır. internet sitesi garantili ve güvenli bir site olup tüm motosiklet malzemeleri için bu siteden faydalanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim