Ahmet ÜNSAL/Manisa

Gülşah Durbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutladı Gülşah Durbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üç yıl sonra ‘Aday Belli Karar Net’ için geldiği Manisa’daki mitingi öncesinde mitingine giriş yapmak isteyen AK Partili Manisa Milletvekili VİP girişindeki Ülkü Ocakları görevlisince “Sizi tanımıyorum buradan alamam” demesinin ardından başlayan olaylarda tekme ve yumruklar havalarda uçuştu.
   Ak Partili kadın milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık’ı arbedenin içerisinden danışmanı alıp kurtardı.Ak Parti Manisa Milletvekili ve partinin MKYK üyesi Murat Baybatur’un araya girmesiyle birlikte rota MHP kendi içerisinde grupların kavgasına dönüşmesine neden oldu.
  MHP li bazı il ve ilçe başkanları ile Genel Merkez düzeyindeki konuklar miting alanına giriş sırasında kendi aralarında ciddi sıkıntılar yaşadı.
   Meydana gelen yumruklu ve tekme tokatlı kavganın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mitingine gölge düşürürken MHP li yöneticiler çıkan olaylardan olumsuz yönde etkilenen AK Partili Manisa Milletvekili Tamer Akkal’dan özür dilemesiyle Cumhur ittifakı arasında soğuk hava Genel Başkan yardımcılarında devreye girmesiyle çözüldüğü belirtildi.
    
AKKAL “OLAYLAR NASIL ÇIKTI BİLMİYORUM BEN AYIRAN TARAFTA İDİM”

Çıkan olayların göbeğinde olan Ak Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal ise  olayların kendisi yüzünden çıkmadığını belirterek;
  “Ben mitingi alanına girmek için ilgili giriş yerinden geçmek istediğimde oradaki Manisa milletvekillerini tanımayan bir görevli bana “Sizi tanımıyorum buradan alamam” Bende kendisine “Ben Manisa milletvekiliyim” dememe rağmen almamakta ısrar edince araya Genel Başkan yardımcıları girmesiyle öylelikle miting alanına girebildim. Benimde bir anlam yükleyemediğim şekilde ortalık birden karıştı hatta bende çıkan kavgayı ayırmaya çalışanlar arasında idim” dedi
  Mitinge girerken ve miting içerisinde gazetecilere çalışma alanı yaratılmaması hatta gazeteciler alana 45 dakikalık uğraşlar sonrasında giriş yapabildiklerini dile getirdiler.
   Miting öncesinde meydana gelen tekmeli yumruklaşmalarla ilgili Manisa İl Başkanlığı açıklama yapıp yapmayacağı bekleniyor…