Millet İttifakına bağlı İl Başkanları Cengiz Ergün'ün 14 yıl sonra Deprem komisyonu oluşturmasına çok sert tepki gösterirken Cumhur İttifakı üyesi olan AK Parti, MHP'li Cengiz Ergün'ün açıklamalarına sessiz kalmayı tercih etti.

MHP İl Başkanlığı Millet İttifakının sert açıklamalarına karşı yapmış olduğu açıklamada 2009-2014 yılları arasında İmar Planına red oyu verenlerin sorumlu olduğu belirtti.

MHP İL Başkanı Cüneyt Tosuner 

"Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün geçtiğimiz günlerde deprem felaketi ile ilgili yaptığı, “30 senelik, 40 senelik, 50 senelik binaların o günün şartlarında ne şekilde yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bugün, Manisa merkezinde bunu baz aldığımızda Allah korusun bu şiddette bir deprem ne İzmir'in yarısını bırakır ne Manisa'nın yüzde 60'ını 70'ini bırakır. Ama bundan sonraki süreç için iyi bir planlamanın başlangıcını geçtiğimiz hafta içerisinde verdik.” açıklamalarına tepki gösteren muhalefete cevap MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner’den geldi. MHP’li Tosuner, “2011 yılında Manisa’nın imar planları meclise getirildiğinde o dönem muhalefette CHP de vardı. Uzun soluklu ve meşakkatli bir çalışma sonucunda meclise getirilen imar planlarına her dönemde olduğu gibi CHP Grubu önce ‘evet’ ardından ‘hayır’ diyerek, Manisa’nın uzunca bir süre plansız kalmasında başrol oynamıştır.” ifadeleriyle eleştirilere cevap verdi." açıklaması yaptı.

AK Parti o dönem imar planına red oyu vermişti

Son Dakika! İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem Son Dakika! İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem

MHP İL Başkanı Cüneyt Tosuner'in 2009-2014 yılları arasında imar Planına red oyu verenlerin sorumlu olduğunu açıklamasıyla Manisa'da AK Parti'yi hedefe koymuş oldu.

En son 2013 yılında Manisa meclisine gelen İmar Planı AK Parti ve MHP'li üyelerin yumruk yumruğa girdiği kavga sonucunda  CHP ve AK Parti üyelerin oy birliği ile rededilmişti.

Editör: Vehbi Gönül