Kurban Bayramı dolayısıyla MHP Manisa İl Başkanlığı’nda bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, İl Başkanı Tanju Balatlı, ilçe başkanları ve partililer katıldı. 

TÜRKİYE’NİN ADI TERÖRLE ANILIYOR

Sözlerine şehit ailelerinin bayramını kutlayarak başlayan MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, Türkiye’nin iç ve dış mihraklar tarafından bölünmeye çalışıldığını söyledi. Bin yıllık kardeşliğin parçalanmaya çalışıldığını belirten İl Başkanı Tanju Balatlı, AK Parti’nin ülkeyi ayrıştırıcı politikalar izlediğini ifade etti.

Çözüm sürecinin vatana ihanet olduğunu kaydeden Tanju Balatlı, "Bizler bu insanların, bu yaptıklarının hata olduğunu, çözüm süreci dedikleri çözülme sürecinin kardeş kavgasına dönüşeceğini anlattık. Bu ülkede Oslo’da devletin erkleri görüştü, bu ülkede Kandil’de PKK denen illetle birlikte oldular. Bu ülkede Dolmabahçe’de Öcalan’ın hazırladığı 10 maddeyi kabul ettiler. Bizler bu günlere bir daha gelmek istemiyoruz. Bu süreç bize bunların yaşattı. Paralel diye bu bölgede insanların okullarına, anaokullarına baskın yaptılar. İnsanları kim onlara karşı geliyorsa ellerinde bir çekiçle sorunlu çiviyi gören bir Cumhurbaşkanıyla yaşattılar. Bu ülkede kardeşliği savunacaksanız hoşgörülü olmak zorundasınız. Artık Türkiye’nin adı teröristlerle birlikte anılır oldu. Bize bir gemi gönderilirdi, o da 1 Kasım seçimleri. 1 Kasım seçimlerinde halk bunlara gerekli cevabı verecek.” dedi.

MHP Manisa İl Başkanı Balatlı, ülkücüler var olduğu sürece Türkiye’nin bölünmeyeceğini sözlerine ekledi.

AK PARTİ’YE VERİLEN HER OYDA ŞEHİT KANI VAR!

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise başta şehit aileleri ve gazilerin Kurban Bayramı’nı kutlamasının ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Türkiye Cumhuriyeti iradesinin yıkılmaya çalışıldığını söyleyen MHP’li vekil Erkan Akçay, vatandaşlara yapılan ihanetlerin devlet büyükleri tarafından tek tek itiraf edildiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun dini istismar ettiğini anlatan MHP’li Erkan Akçay, Türk milletinin bölünemez bütünlüğünün ortadan kaldırılamayacağını söyledi. 

AK Parti hükümetinin teröristlerle pazarlık içerisinde olduğunu öne süren Erkan Akçay, Türk halkına ihanet edenlerden 1 Kasım günü hesap sorulacağını belirtti. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye verilen her oyda şehit kanı olduğunu hatırlatan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Artan terör olaylarına karşı utanmadan teröre karşı birlikte yürüyelim diyorlar. Teröristlerle birlikte olan güruhla MHP’liler bir arada yürüyebilir mi? Önce terörle mücadelesi neticesinde yaptığınız ihanetlerin hesabını vereceksiniz. Bir de hesap sormaya kalkıyorlar. Bunların hesabının 1 Kasım seçimlerinde sorulacağını ümit ediyoruz. Bu işin neticesi sandıkta alınsın diyoruz. 1 Kasım’da AKP’ye verilecek her oya şehit kanı bulaşacaktır, bunu seçmenlerimiz iyi bilsinler. Bu ihanete hiçbir vatandaşımız ortak olmamalıdır. Her zaman söyledikleri haklı çıkan MHP, Türkiye’nin sigortasıdır. Bunu biz söylemiyoruz, oy versin vermesin herkes söylüyor. MHP’ye sigorta primlerinin yatırılma tarihi 1 Kasım’dır.” diye konuştu.

ERDOĞAN-MİT-KANDİL İŞBİRLİĞİ

7 Haziran sonrası artan terör olaylarının esas sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden milletvekili Erkan Akçay, Erdoğan, MİT ve PKK arasında işbirliği yapıldığını iddia etti. Akçay, “7 Haziran’a kadar patlamayan terör neden 7 Haziran’dan sonra patladı. Çözüm süreciyle geldikleri noktada Recep Tayyip Erdoğan ve Kandil parmağı var. Bu bir işbirliğinin sonucudur. O kadar teşkilatlanmalar yapılırken MHP feryat etti. Bu çözüm süreci ihanet sürecidir, siz cemaate paralel derken ikinci paralel devleti de KCK’ya kurduruyorsunuz dedik. 14 Şubat 2014 tarihinde KCK ile PKK’nın paralel yapı olduğunu söyleyen Manisa Milletvekili Erkan Akçay. Aradan 1 yıl geçiyor, Davutoğlu ve Erdoğan KCK ile PKK’nın da paralel bir yapı olduğunu söyledi. Biz de artık günaydından öte bir şey söylemek istiyoruz. Cevabını halk 1 Kasım’da verecektir.” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN HÜKÜMET KURDURTMADI

Düzce'de zabıta ve polis ortak uygulama yaptı Düzce'de zabıta ve polis ortak uygulama yaptı

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay son olarak şunları söyledi, "7 Haziran’dan sonra bir koalisyon hükümeti kurulamadıysa sorumlusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Seçimlerden sonra verdikleri raporda ortaya çıktı. Hükümet kurma çalışmalarında AKP-MHP koalisyonu olmamalıdır diyenler kendileri. AKP stratejisini hükümeti bırakmama üzerine kurulmuştur. Düşünebiliyor musunuz? 7 Haziran’da seçim oluyor, 9 Temmuz’da hükümet kurma yetkisi Davutoğlu’na veriliyor. Ülke 32 gün boyunca oyalandı. 9 Temmuz’da alınan hükümet kurma görevinin ardından ilk görüşme CHP’yle 14 Temmuz’da yapıldı. Bir günlük MHP’yle görüşme yaptılar. 21 Temmuz’da yeniden CHP’yle görüşme yaptılar. 25 günden fazla süren görüşmeler var. Biz hükümet kurmak istemiyoruz, nasılsa hükümet benim, atama yapıyorum dediler. Terör olaylarının meydana geldiği anlaşılmıştır.  Manisalı hemşerilerimizi MHP’ye oy vermeye davet ediyorum."

Programa Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar, Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Yörük ve çok sayıda partili de katılım gösterdi.

Editör: TE Bilisim