Maysan Mando şirketi, geçtiğimiz günlerde yayınlanan "54 yıllık Türk şirketi yabancılara satıldı" haberinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

BURSA (İGFA) - Maysan Mando’dan yapılan açıklamada, “24 Şubat 2023 tarihinde şirketimizin bilgisi ve onayı haricinde "54 Yıllık Türk Şirketi Yabancılara Satıldı" başlıklı basına yansıyan haberdeki ifadeler gerçeği yansıtmadığı için kamuoyunun tarafımızca doğru bilgilendirilmesi zorunluluğu oluşmuştur.

HONOR Magic6 Pro Türkiye'de satışa çıktı HONOR Magic6 Pro Türkiye'de satışa çıktı

Tüm kamuoyu bilmelidir ki; 1969 yılında kurulan Türkiye’nin ilk ve en büyük amortisör üreticisi Maysan Mando, 1997’den 30 Haziran 2022 tarihine kadar %50 Çukurova Holding, %50 HL Mando ortaklığında faaliyetlerini başarıyla sürdürmüştür. 30 Haziran 2022 tarihinde HL Mando ve Çukurova Holding arasında, Maysan Mando ile ilgili mevcut ortaklık sürecini güçlendiren yeni bir anlaşmaya imza atılmıştır.

Bu anlaşma, Maysan Mando’nun istikrarlı bir şekilde artan satış hacmini HL Mando grubu bünyesinde konsolide ederek, Maysan Mando’nun geniş müşteri, ürün ve pazar yelpazesini, aftermarket alanındaki güçlü konumunu ve uzun yıllara dayanan Ar-Ge, üretim, satış ve pazarlama alanlarındaki tecrübesini ve stratejik öneme sahip yetkinliklerini kullanarak, HL Mando grubunun diğer lokasyonlardaki fabrikalarıyla sinerjiyi artırmak, küresel pazarlarda şirketin ve grubun  büyümesine katkı sağlamak hedefleriyle gerçekleştirilmiştir.

Bu yeni anlaşma ile ortaklık yapısı %40 Çukurova Holding ve %60 HL Mando olacak şekilde değişmiştir. İki iştirakçi geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de işbirliği ve güven ilişkisi içinde şirketin yönetiminde aktif faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerdir.

Şirketin globaldeki stratejik ve operasyonel gelişimiyle ilgili önemli bir adım olan ve Maysan Mando’nun küresel pazarlardaki konumunu daha da güçlendirmesi beklenen bu anlaşma, HL Mando’nun, Maysan Mando’ya, iştiraki Çukurova Holding’e ve dolayısıyla Türkiye’ye duyduğu güvenin de bir göstergesi olmuştur.

Özetle, Türkiye’nin ilk ve en büyük amortisör üreticisi Maysan Mando, iki iştirakçisi HL Mando ve Çukurova Holding’den aldığı güçle, güvenli bir geleceğe doğru sağlam adımlarla ilerleyişini sürdürmektedir. Kamuoyuna saygıyla sunarız” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: igf