MASKİ ve Cengiz Ergün tarafından Manisa’nın su fiyat listesinde 15’inci sırada olduğu iddiaları İzmir, Aydın, Muğla ve Sakarya gibi Büyükşehirlerden rakamların hayal ürünü olduğu ve itibar edilmemesi gerekildiği belirtildi.

- Broşürler gerçeği yansıtmıyor

Manisa Su ve Kanalizasyon idaresi ( MASKİ) ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından Manisalılara broşür ve SMS ile gönderilen su fiyat listesinin doğru olmadığı ve itibar edilmememsi gerektiği belirtildi.

4 Büyükşehir  İZMİR ( İZSU), AYDIN (ASKİ), MUĞLA (MUSKİ) ve Sakarya (SASKİ) yaptıkları yazılı açıklama ile fiyatların gerçeğe aykırı ve hayal ürünü olduğu belirtildi.

- İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) broşürdeki fiyatlar doğru değil halk yanıltılıyor.

Broşürlerde metreküp fiyatı 122.85 gösterilen İzmir İZSU Genel Müdürlüğü Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı

Tanıtım, Organizasyon ve Basın Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bazı yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan ve 30 büyükşehirin su fiyatlarına yer verilen haberlerdeki ücret kalemleri ile yanlış bilgilendirme yapılmaktadır. İzmir’de 1 metreküp mesken su fiyatı 22.09 TL dir.

Dolayısıyla haberde belirtilen su fiyatları gerçeği yansıtmamaktadır. İzmirli vatandaşlarımız doğru ücretlendirme bilgilerine https://www.izsu.gov.tr/YuklenenDosyalar/AtikSuTarifeleri/Tarifeler_Guncel_01012024.pdf linki üzerinden ulaşılabilir. Denildi.

- Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) gerçeğe aykırı kamuoyu yanıltılıyor.

Korsan broşürlere yalanlama da Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nden geldi.

MASKİ'nin listesini haber yaparak yayınlayan Manisa Kulis Haber sitesine tekzip metni gönderen ASKİ, yayınlanan haberin tamamen gerçek dışı olduğunu vurgulayarak, listede iddia edilen Aydın Büyükşehir'in su birim fiyatının değiştirilmesini istedi.

- Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ)

Korsan broşürleme yalanlama yapan iller arasında metreküp fiyatı 86.83 ile gösterilen Muğla oldu;

MUSKİ Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada;

“Eklerde gönderilen fiyat listelerimizi referans almanınızı önemle belirtmek isteriz. Hiçbir resmi kuruma ait olmayan gerçek dışı fiyat listesiyle vatandaşlarımızın aklı karıştırılmak istenildiği açıktır.Bu tip gerçekdışı mesnetsiz haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.” Denildi.

GÖRSEL MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN MERKEZİ TARAFINDAN SERVİS EDİLMİŞTİR

                                      GÖRSEL MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN MERKEZİ TARAFINDAN SERVİS EDİLMİŞTİR

- Sakarya Su ve Kanalizasyon idaresi (SASKİ)

MASKİ tarafından bastılan broşürler bir diğer yalanlama da SASKİ’den geldi.

SASKİ basın merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada fiyatların gerçekle hiçbir alakası yoktur. Vatandaşalarımız güncel fiyatlarımıza  https://webfiles.sakarya-saski.gov.tr/host/gallery/9b3edb48-8be8-49c2-86f1-9b8ecb0623c3.pdf

 Sayfasından ulaşabilirler.

Gümdeme bomba gibi düştü! CHP üyesi olmadığı ortaya çıktı! Gümdeme bomba gibi düştü! CHP üyesi olmadığı ortaya çıktı!

Ayrıca Sakarya’da kademeli su fiyatı bulunmamakla birlikte TÜFE üzerinden de zam yapılmamaktadır” denildi.

- Korsan Broşürler MASKİ’de kaosa yol açtı

MASKİ ve Cengiz Ergün tarafından Manisalılara ulaştırılan gerçek dışı broşürler MASKİ’de de kaosa yol açtı.

Diğer illerin fiyat listesini yalanlamasıyla birlikte halkın gözünde yalan söylem kurum konumuna gelen MASKİ’de Genel Müdür Ramazan Burak Aslay’ın görevden alınması da gündeme geldi.

- Cengiz Ergün yalan söyleyen Başkan konumuna geldi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cengiz Ergün’ün Manisa su fiyatlarında 15’inci sırada açıklamarı da halkı yanıltmak olarak algılanırken halkın gözünde yalan söyleyen bir belediye başkanı konumuna getir.

-  Halkın gazını almak için yapıldığı iddia edildi.

MASKİ tarafından hazırlanan gerçek dışı su fiyat listesi Cengiz Ergün’ün Manisalılar tarafından gittiği her yerde tepki görmesi sonrasında vatandaşların gazını almak tepkilerin önüne geçmek için hazırlandığı iddia edildi.

- Mart ayında Cengiz Ergün yine zam yapacak

Türkiye’de TÜFE oranında suya her ay enflasyon oranında zam yapan Cengiz Ergün 1 Mart itibariyle metreküp başına %6.7 zam yapacak. Bu zamla birlikte Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan Manisalılar zirvede yalnız kalmış olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ