Demirci'de 23 Nisan Çocuk Festivali düzenlendi Demirci'de 23 Nisan Çocuk Festivali düzenlendi

Aslay; “ÇÖZMER Hizmeti İle Vatandaşlarımıza Kolayca Ulaşıyoruz”

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay ETV ekranlarında yayınlanan 'Erdinç Yumrukaya ile 45 Dakika' adlı programda Manisa'nın Sorun Çözüm Merkezi 185 ÇÖZMER’i anlattı. Vatandaşların şikayetleri ÇÖZMER üzerinden kendilerine ulaştırdıklarını Anlatan Aslay, bu hizmetle vatandaşlara kolayca ulaşabildiklerini ve sorunlar konusunda kendilerine bir yol haritası çıkabildiklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay ETV ekranlarında yayınlanan 'Erdinç Yumrukaya ile 45 Dakika' adlı programda Büyükşehir ve MASKİ’nin çalışmalarını anlattı.

Özellikle sorunların çözümü noktasında vatandaşlara ulaşmanın ÇÖZMER hizmetiyle çok kolaylaştığını belirten Genel Müdür Aslay, “Sayın başkanımızın kurduğu ÇÖZMER sistemi önemli bir birim.  ÇÖZMER 185’i aradığınız zaman Büyükşehir ile MASKİ ile ilgili şikayetlerinizi aktarıyorsunuz. Şikayet üzerine konu hemen ilgili birime düşüyor. İlgili birimdeki arkadaşlar hızlıca Kanalizasyon, İçme suyu veya hangi konuyla alakalıysa yerinde tespiti yapılıyor. Bu tabi ki Manisa Merkez için de aynı Demirci’nin İcikler Mahallesi için de aynı. İcikler Mahallesindeki bir su patlağı da kanalizasyon sorunu da aynı bizim için burada bizim hemen karşımızdaki bina da aynı. Ben Büyükşehir Belediye kanununun en büyük kazanımlarından birinin Manisa’ya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü olduğunu düşünüyorum ki zaten sahadaki vatandaşlarımız, hemşerilerimiz zaten tüm mecralarda ödüllerle gösteriyorlar. Zaten sayın başkanımıza da oy vererek bunu da belli ediyorlar” dedi.

“Müdahale sonrası vatandaşlarımızın memnuniyet durumları da soruluyor”

ÇÖZMER’in ayrı bir anlatılacak konu olduğunu ifade eden Genel Müdür Burak Aslay; “185’i arayan vatandaşlarımız ÇÖZMER’e ulaşıyor. Konu, ilgili birimlerimize düşüyor ve hemen müdahale ediliyor. Müdahaleden sonra da memnun olup olunmadığı ile ilgili geri dönüşler tüm vatandaşlarımıza yapılıyor. Bize de bu veri oluyor. Aylık 10 tane ben bu hizmetten memnun kalmadım deniliyorsa. Tekrar aranıyor ilgili dairesi tarafından neden memnun kalınmadığıyla ilgili kendisine geri dönüş yapılıyor. Tabi ki su ve kanalizasyon hizmeti dönemine göre farklılıklar gösteriyor. İl genelinde şikayet sayımız her gün 500 civarında. Tabi ki bu yaz ve kış aylarında farklılıklar gösteriyor. Ne gibi farklılıklar? Yazın çok su kullanımı olduğundan su patlakları, kesintileri ile ilgili şikayetler oluyor. Kışın Kanalizasyonla ilgili, yağmur suyuyla ilgili şikayetler oluyor. ÇÖZMER’dekişikayetleri takip ediyoruz. Her ay raporlanıyor. Ona göre biz de ekiplerimizle ilgili veya yapılması gerekenlerle ilgili kendimize bir program çıkarıyoruz”