Aynı sandıkta iki defa oy kullanılacak. İlk oy Cumhurbaşkanı adaylarının resmi ve ismi yazılı olduğu pusula olurken ikinci oy kullanımında siyasi partilerin logolarının olduğu oy pusulası olacak.

Milletvekillerinin ayrı seçilecek olması seçmende de Manisa’yı en iyi temsil edecek vekilleri seçme özgürlüğüne kavuşturdu.

AK Partililer Mücahid Arınç’ı istemiyor

Bülent Arınç’ın oğlu olması kontenjanıyla AK Parti Manisa listesinde 4’üncü sırada kendine yer bulabilen Mücahid Arınç’a karşı AK Parti içersinde sert bir muhalefet yer almakta.

İstanbul milletvekili iken Manisa’ya yönlendirilen Arınç, Manisa’ya tam anlamıyla hakim olamazken parti içi muhalefete de kendini kabul ettiremedi.

Mücahid Arınç’a tepkiler yüksek olunca ortamı yumuşatmak için babası Bülent Arınç’da Kula’da sahaya inmek zorunda kaldı. Ancak AK Parti seçmeni Arınç’a karşı mesafesini yumuşatamadı.

- CHP’de Selma Aliye Kavaf şoku atlatılamadı

Manisa CHP’de ise Semih Balanan krizi bir türlü sonlandırılamıyor. CHP İl Başkanlığı görevinden milletvekili adayı olabilmek için istifa eden Semih Balaban’ın seçilemeyecek olan bir sırada yer alması CHP’de krize yol açtı. Semih Balaban Milletvekili adaylık sıralamasında 5’inci olurken, Deva Partisi kontenjanıyla 4’üncü sıradan Selma Aliye Kavaf aday gösterildi.

Yunusemre | Yağcılar’da üreticilerin ulaşımı kolaylaşıyor Yunusemre | Yağcılar’da üreticilerin ulaşımı kolaylaşıyor

“Eşcinsellik bir hastalıktır” sözüyle bakanlık yaptığı dönemde CHP’liler tarafından en çok eleştirilen Kavaf’ın Manisa 4’üncü sıradan aday gösterilmesini hazmedemeyen CHP seçmeni 3 milletvekili çıkarıp diğer Millet ittifakına oy vererek Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı çıkarma hesabı yapıyor.

- Erkan Akçay’ı ne teşkilat ne de Manisalı istiyor

MHP’nin her dönem 1’inci sıra adayı olan 4 dönem Manisa’dan milletvekili gösterilen ve son 2 dönemde Grup Başkanvekili olan Erkan Akçay’ı bu dönemde Ankara’dan aday gösterilmesi beklenirken Akçay’ın yeniden Manisa’dan aday gösterildi.

MHP içersinde Erkan Akçay’ın Manisa’dan aday gösterilmesine tepki yüksek.Teşkilat içersinde Akçay’ın aday gösterilmesine tepkiler devam ederken bazı ilçelerde düşük yoğunlukta çalışmalar yapılıyor. 

Manisa’da 2018 seçimlerine göre oy oranında büyük düşüş yaşayan MHP krizi çözmek ve oy oranını arttırmak için Erkan Akçay ve Devlet Bahçeli için MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de sahaya inmek zorunda kaldı.