Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi

    Ahmet ÜNSAL/Manisa
 

Millî Eğitim Bakanlığı’nın TÜBİTAK ve Üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin matematik dersini küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlattığı Matematik Seferberliği çerçevesinde ilimizde “Manisa’da Her Yerde Matematik” projesi Cemal Ergün İlkokulunda yaşama geçirildi.
    Cemal Ergün İlkokulu öğretmenleri Abide Sinanoğlu,Demet Çalışkan,Ebru Topak’ın projelendirerek okul Müdürleri Abdurrahman Şam aracılığı ile Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE işbirliği ile bir ayda sonuca ulaştırılan ve iç duvar boyamalarına katkı sağlayan Görsel sanatlar öğretmenlerinin katkılarıyla bütünleşen Görsel, dokuma temasın ön planda tutulduğu ‘Matematik Atölyesi’ Cemal Ergün İlkokulu bünyesinde açıldı.
   Bir ay gibi kısa sürede hayata geçirilen ‘Matematik Atölyesi’nin açılışı Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici,Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri,İl AR-GE departmanı,öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.
   
17 İLÇEDEN GELECEK ÖĞRENCİLER ATÖLYEDE DERS İŞLEYEBİLECEK

 Manisa’da bir ilk olarak devreye giren ‘Matematik Atöylesi’ bütün yıl boyunca Manisa merkez dahil olmak üzere il genelinde bulunan 17 ilçede eğitim gören ilkokul öğrencileri bu atölyeye gelerek görsel, dokunmatik şekilde derslerini işleyebilecekler.

PROJENİN ÖNCÜSÜ ÖĞRETMENLER MATERYALLER BAKANLIKTAN 

Matematik seferberliği çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Manisa’ya gönderilen matematik öğretim materyalleri ile Cemal Ergün İlkokulunda matematik atölyesinin kurulumu gerçekleştirildi. Tüm öğrencilerin faydalanacağı atölye, matematiği daha eğlenceli hale getirmek için kullanılan öğretim materyallerinin yanında matematik kavramlarından oluşan duvar resimleri ve tavan aksesuarları ile süslendi.
   
“TEORİK BİLGİLER BURADA DAHA SOMUTLAŞTIRILARAK KALICI HALE GELECEK”

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici; “Bakanlığımızın son dönemde önem verdiği projelerden bir tanesi de ‘Her Yerde Matematik’ projesidir.Biz bu tür atölyelerle öğrencilerimizin bilgilerinin yaşam becerileri ile örtüşmesini sağlıyoruz. Teorik bilgiler burada daha somutlaştırılarak kalıcı hale geliyor. Ben özellikle atölyenin yapımında destek olan hayırseverimize teşekkür ediyorum. Ayrıca biz burada iki projemizi birleştirmiş olduk.Görsel sanatlar öğretmenlerimize de duvar resimleri için çok teşekkür ederim. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hedefimiz bu tür atölyelerin gerek ilkokullarda gerekse ortaokullarda sayısını arttırmaktır. Bu atölyeden sadece Cemal Ergün İlkokulu öğrencileri değil bir plan dahilinde diğer okullardaki öğrencilerimiz de yararlanacaktır.” dedi.

Editör: Vehbi Gönül