Mimar Adil Aygül tarafından 1994 yılında Manisa’da spor aktivitelerini arttırmak amacıyla kurulan Manisa Belediyespor 2019 yerel seçimlerinin hemen sonrasında futbol branşı Cengiz Ergün’ün en yakın arkadaşı olan Rizeli Mevlüt Aktan’a borçlarına mahsuben 8 milyon liraya devredilirken CengizErgün’ün damadı olan Engin Anlı da şirketin ortağı oldu.

  • Cengiz Ergün’ün Rizeli arkadaşı borçlarına mahsuben takımı aldı.

Manisa’da bir çok eseri halan mevcut olan Adil Aygül döneminde hem Manisa’da faaliyet gösteren kulüplere alt yapı hem de gençlerin spora yönelmesi için kurulan Manisa Belediyespor’un futbol branşının çok cüzi rakamlarda Cengiz Ergün’ün en yakın arkadaşı ve damadı Engin Anlı’ya devredilmesi Manisa’da yeniden gündeme geldi.

  • Manisa’nın köklü kulüpleri ekonomik zorluk yaşarken Manisa FK bolluk içinde

Kamuda tasarruf tedbirleri, Resmi Gazete'de yayımlandı Kamuda tasarruf tedbirleri, Resmi Gazete'de yayımlandı

Manisalıların büyük emekleri ve destekleriyle kurulan Belediyespor zamanla Cengiz Ergün için paralel futbol takımı haline geldi. Ekonomik zorluklarla boğuşan Manisaspor, Akhisarspor, Turgutluspor ve Salihlispor gibi ilçe takımları Cengiz Ergün’den destek göremezken Manisa FK en şaşalı ve en bolluk dönemini yaşadı.

  • Sayıştay Raporunda da Manisa FK yer aldı

Sayıştay raporlarında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisa FK’ya yoğun ekonomik destek sağladığı ortaya çıkarken Personellerin,  spor tesislerinin, Otobüs ve Manisa FK giderlerinin büyük bir bölümünün Manisalıların cebinden çıktığı belgelendi.

  • 400 milyon lira yakın harcamayla rekor kırdı

2019 yılında Manisa FK ismini almasıyla şirketleşen kulüp 2019-2023 yılları arasında toplamda 400 milyon lira yakın harcama yapmasıyla kamuoyunda çok konuşulmuştu.

  • Manisaspor’un küme düşüşünü davul zurnayla kutladılar.

Manisaspor’un küme düştüğü gün davul zurna eşliğinde Manisa turu atan Manisa FK futbolcu ve yöneticileri Manisalıların büyük tepkisiyle karşılaşmış ve Manisa halkıyla hiçbir zaman bütünleşememişti.

  • Manisa FK başarıyı yakalayamadı.

Manisa FK her sezon başı yüksek bütçeli transferler yaparken şimdiye kadar hiçbir başarayı yakalayamadı.

  • Kulüp yönetiminde huzursuzluk konuşuluyor.

Harcana para ile başarı yakalanamayınca kulüp içersindeki huzursuzluklar da had safhaya çıktı. Seçimlere günler kala Manisa’da istediği havayı bir türlü yakalayamayan Cengiz Ergün seçimi kaybetmesi durumunda kulübün başına geçecek hamlelerine şimdiden başlarken Manisa FK’yı da kara günler beklemeye başladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ