Manisa Belediyespor’un başına Emre Hasgör geçiyor Manisa Belediyespor’un başına Emre Hasgör geçiyor

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde eski garajın olduğu alana kurulan 2. el pazarına vatandaşın ilgisi son bir yılda yoğun bir şekilde arttı. 
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte halk içinde ‘Bit Pazarı’ olarak tabir edilen 2. el pazarının ziyaret  hem vatandaşların hem de ürünlerini satmak için gelen esnafın sıkıntılarını yerinde dinledi. Monttan ayakkabıya ve giysiye kadar ikinci el eşyalarını satmak için gelen esnaf son bir yılda işlerin arttığını ifade ederken, alışverişe gelen vatandaş ise artan ekonomik krizden dert yandı. 
“450 LİRALIK MONTU 30-40 LİRAYA ALIYORUZ”
Son bir yıldır gelen zamlar sebebiyle sıfır eşya veya giysiyi almanın mümkün olmadığını ifade eden bir vatandaş, özellikle giysi alışverişini 2. el pazarından yapmak zorunda kaldığını dile getirdi. 
Asgari ücretle çalışan vatandaş yaşadığı ekonomik buhranı şu ifadelerle dile getirdi: “Eşime ve çocuklarıma mont alacaktım. Mağazalara baktığımda bir mont 450-500 lira. Benim bunu almam mümkün değil. 2. el pazarında bir mont ise 30-40 lira arasında değişiyor. Durumum olmadığı için buradan almak zorunda kaldım. Çünkü sıfır almaya gücümüz yetmiyor.”
2. el pazarında da alışveriş yapmaya zorlandıklarını dile getiren başka bir vatandaş ise şöyle konuştu: “2. el ürünleri bile artık paramız yetmiyor. Kimi zaman zorlanıyoruz. AKP iktidara geldiğinden bu zamana kadar alım gücümüz düştü. Asgari ücretli olarak hiç bir şeye para yetiştiremiyoruz.”
“KRİZİN FATURASI BU PAZARDA GÖRÜN”
2. el pazarında hem satıları hem de vatandaşları dinleyen CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, pazara vatandaşın yoğun ilgi göstermesinin olumlu bir gelişme olmadığını tam tersine vatandaşın giderek yoksullaştığının göstergesi olduğunu ifade etti. 
CHP İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada, iktidara çağrıda bulunarak şu ifadelere yer verdi: “İnsanlar artık alım gücünü bir kenara bıraktılar öğünlük yaşıyorlar. Öğünlük düşünüyorlar. Vatandaş artık alım gücü olmadığı için temel ihtiyaçlarını ikinci el pazarında karşılıyorlar. 20 yıldır bu ülkeyi yönetmeye çalışanlar, ‘Ekonomimiz çok iyi’ diyenler ve sırça köşklerinde sefa sürenler, her şeyi bir kenara bırakıp bu pazara insinler de yaşanan krizin faturasını görsünler. Halkın durumunu en iyi bu pazarlar anlatıyor. İkinci el pazarına halkın yoğun ilgilisi var. Bu aslında iyi bir durum değil. Bu halkın ne kadar yoksullaştığının belgesidir. Vatandaşın alım gücünün ne kadar düştüğünün en önemli kanıtıdır. 300-400 liralık ayakkabı yerine kullanılmış ikinci el ayakkabıyı 30-40 liraya almayı vatandaşımız almaya çalışıyor. 30-40 liralık ayakkabıda bile vatandaşımız 5-10 lira pazarlık yapıyor. Vatandaşın durumu ortada. Ama bu konuda vatandaşımızın hiçbir suçu yok. Esas suç 20 yıldır tek başına bu ülkeyi yönetmeye çalışan, ekonomiyi krizden krize sokan Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakilerinindir.”
 “ASGARİ ÜCRETLİNİN ARTIK SIFIR EŞYA ALMASI ZOR”
CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise yaptığı açıklamada, her geçen gün derinleşen ekonomik kriz sebebiyle asgari ücretli bir vatandaşın artık evine veya ailesine sıfır eşya almasının mümkün olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Hani hep anlatıyorlar ya ‘Dünyanın kıskandığı ekonomimiz şöyledir böyledir’ diye. Ancak ikinci el pazarında durum hiç de öyle değil. Vatandaş mağazalardan yüksek fiyata sıfır alamadıkları mont, ayakkabı ve diğer ihtiyaçlarını bit pazarında 30 lira ile 50 lira arasında değişen fiyatlarla alıyor. Elektrik, su doğalgaz ödemek zorunda kalan bir asgari ücretlinin herhangi bir mağazadan evine veya ailesine sıfır eşya alması çok zor. Bütçesinden ayırdığı çok küçük miktar para ile ikinci el pazarından alışveriş yapmaya çalışıyor. Sarayın temsilcileri bir ikinci el pazarına insinler de görsünler.”

Editör: Vehbi Gönül