‘Biz üvey evlat mıyız’ diye soran Muhtar Eşref Yılmaz, Manisa Büyükşehir ve Yunusemre Belediyesi’ne sert çıktı.

GARİBANLARIN YEŞİL ALANI YOKMUŞ!

Manisa’da 2004 yılından bu yana imarla ilgili sorun yaşadıklarını belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz, Manisa Büyükşehir ve Yunusemre Belediyesine yüklendi. 2004’ten bu yana Cumhuriyet Mahallesi’ne haksızlık yapıldığını ifade eden Yılmaz, O zamandan bu yana neden bir düzenleme bir imar yapılmıyor? 12 katlara gelince yaptılar ama. 12 katların ne bir yeşil alanı var ne donatımı. 12 kata yeşil alan olarak Kent Parkı göstermişler. Şimdi de bu garibanlara diyorlar ki yeşil alanınız yok. Yol genişliğiniz yok. Peki siz 12 katın yeşil alanını nereyi gösterdiyseniz kalanı da orayı gösterin. Onlar öz kardeşiniz de bunlar üvey kardeş mi? Aynı vatandaş aynı mahalle aynı şehir” diye tepki gösterdi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz,  6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin yıldönümünde önemli açıklamalarda bulundu. Mahallede 40 yıllık binaların bulunduğunu ve olası bir depremde insanların canlarından olacağını ifade eden Muhtar Eşref Yılmaz, yetkililerden bir önce imarla ilgili sorunlarına çözüm bulmalarını istedi.

“KAT ARTIŞIYLA İLGİLİ BİR SIKINTIMIZ VAR”

Konu kapsamında açıklamalarda bulunan Mahalle Muhtarı Eşref Yılmaz, “Kat artışıyla ilgili bir sıkıntımız var. Ne yazık ki Danıştay’ın kararıyla 2010’dan bu yana mahalle plansız bırakıldı. Mahallede imar var plan yok. 2013 meclis kararıyla Cumhuriyet Mahallesi eski imarına devam edilecek diye karar çıktı. O günden bu güne mahalle halkı mağdur edildi” dedi.

CENGİZ ERGÜN’ÜN KONUŞMASINI HATIRLATTI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün o dönemdeki açıklamasını hatırlatan Muhtar Eşref Yılmaz, “Cengiz Ergün, ‘Cumhuriyet Mahallesi’nde yüzde 91 hayır oyu çıkması nedeniyle mahalleyi projenin dışında tuttuklarını eski planın aynen kalması kararı’ aldıklarını belirtmiştir” diye konuştu.

“KİMSE İLGİLENMİYOR”

Buna rağmen o tarihten bu yana planla imarla ilgili hiçbir işlem yapılmadığını iddia eden Muhtar Yılmaz, “Büyükşehir’e dilekçe verdim, Kimse ilgilenmiyor. Bizim burası 30-40 yıllık yapı. Depreme dayanıksız. Artık binalar özelliğini kaybetmiş. Bunların bir an önce yapılması gerekiyor. Yarın ne olacağımızı bilmiyoruz. Olası bir depremle bu evler yerle bir olacak. Yazıktır günahtır. Bütün Manisa’ya neredeyse imar verildi neden bizim mahallemize verilmiyor? Neden biri gelip de bizimle toplantı yapmıyor. Daha önceki açıklamamızın ardından Manisa Büyükşehir ve Yunusemre Belediyesiyle toplantı yaptık. Bir taslak getirdiler vatandaş o taslağı kabul etmedi. Ve burada birileri diyor ki biz vatandaşla müteahhit arasına kefil oluyoruz. Madem müteahhitle vatandaş arasında kefil oluyorsan bunun karşılığında bir yazı vermen gerekir. Yarın müteahhit ve vatandaş karşı karşıya kalmasın diye. Bu yazıyı istediğimiz zaman gidin müteahhitle anlaşın, diyorlar. İnsanlarla dalga geçer gibi açıklama yapıyorlar. Taslak gittikten sonra biz hep gittik geldik Yunusemre belediyesine sorduk. Bize hep üzerinde çalışma yapıyoruz. En çok 2 parsel 3 parseli birleştirip 5 kat veririz dediler. Biz de buna tamam dedik. Dün yine belediyeyi aradım. Üzerinde çalışma yapıldığını söylediler. 2 parça 3 parçayı birleştiriyoruz. Bunu seçimden önce gündeme getireceğiz. Askıya çıkaracağız diye. İmardan sorumlu belediye başkan yardımcımız birine söylüyor. Burası 10 kattır. 150 bayan imza atmış. Bu projeyi istiyorlar diye. Ben de sayın başkanıma şunu söyledim. Sayın başkanım eğer Cumhuriyet Mahallesi’nden tapu sahibi 150 bayan imza vermişse ben o 150 bayana saygı duyarım. 151. kişi olurum. Onlara destek veririm dedim. Madem böyle bir şey varsa neden projeyi askıya çıkartmıyorsun. Çünkü burada bir oyun vardır. Bu oyunda eğer gerçek doğrusunu anlatırsa o imzalar mal sahibininse ben de desteklerim. Belediye diyor ki, ‘Biz planı getiriyoruz kabul etmiyorlar. Muhtar bırakmıyor plan gelsin’ Bütün tapular muhtarın değil ki ben kabul etmeyeyim. Bir muhtar da vatandaş gibidir. Vatandaş bunu kabul ederse muhtarın kabul etmeme şansı olmaz. Başkasının yeriyle ilgili muhtar yetkili değildir. Sen bu imarı yaptınız getirdiniz askıya çıkardınız da biz bir şey mi dedik. Toplantıda ben vatandaşa şunu söyledim. Bakın Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi burada. Siz bu planı kabul ederseniz ben de ederim. Etmezseniz ben de etmem. Siz kabul ettikten sonra benim kabul etmeme şansım yok” diye konuştu.

“ONLAR ÖZ KARDEŞİNİZ DE BUNLAR ÜVEY KARDEŞ Mİ?”

Manisa’da 2004’ten bu yana Cumhuriyet Mahallesi’ne haksızlık yapıldığını vurgulayan Yılmaz, “O zamandan bu yana neden bir düzenleme bir imar yapılmıyor. 12 katları yaptılar. 12 katların ne bir yeşil alanı var ne donatımı var. 12 kata yeşil alan olarak Kent Parkı göstermişler. Şimdi de bu garibanlara diyorlar ki yeşil alanınız yok. Yol genişliğiniz yok. Peki siz 12 katın yeşil alanını nereyi gösterdiyseniz kalanı da orayı gösterin. Onlar öz kardeşiniz de bunlar üvey kardeş mi? Aynı vatandaş aynı mahalle aynı şehir. Bizim hiçbir siyasi partiyle art niyetimiz yok.  Biz mahallemizin sıkıntılarını gündeme  getirmek istiyoruz. Şov derdinde değiliz” ifadelerini kullandı.

“HERKES SEVGİLİ VATANDAŞIM OLDU”

Her şeyin ortada olduğunu savunan Muhtar Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

Yunusemre vatandaşının yardımına koşuyor Yunusemre vatandaşının yardımına koşuyor

“Burada bir meclis kalmış. Bu mecliste sen ne yapabilirsin. Neden bunu son aya kadar bıraktın? Yok çalışma yapıyoruz onu yapıyoruz bunu yapıyoruz diyorsunuz. Şimdiye kadar neden yapmadınız? Hep geldiğimizde bize ümit verdiniz. Hep yapacağız dediniz. Ortada hiçbir şey yok. Şimdi seçim geldi herkes seçimin peşine düştü. Herkes sevgili vatandaşım oldu. Ölen öldü kalan kaldı.”

Kaynak: HABER MERKEZİ