Manisa emniyeti göğsümüzü kabarttı Manisa emniyeti göğsümüzü kabarttı

Manisa Lokantacılar Odası başkanı Mehmet Akgül, kredi faiz oranlarının artırılmasının pandemi döneminden beri zor durumda olan esnafını daha da zor durumda bıraktığını kaydetti. 

Türkiye'de esnafların ticari çalışmalarına destek olunması amacıyla, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halkbank tarafından kullandırılan eski kredilerin faiz oranlarına Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı son dakika kararıyla büyük bir artış yapıldı. Bu durum, özellikle borçlarını ödemekte zorlanan esnafları etkiledi.

Yüzde 7.5'ten yüzde 17'ye yükseldi

Kredi Faiz Oranlarında yaşanan büyük sıçrama ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları kredilerin faiz oranları, yüzde 7.5'ten yüzde 17'ye yükseltildi. Bu artış, eski kredilerde faiz oranının yüzde 120'ye varan oranlarda artış gösterdiği anlamına geliyor.

"Yanlıştan bir an önce dönülmeli"

Böyle bir durumla ilk kez karşılaştıklarını dile getiren Manisa Lokantacılar Odası başkanı Mehmet Akgül bu durumun işlerini daha da zorlaştırdığını esnafın borç yükünün daha da ağırlaştığını belirtti. Akgül,

“Halkbank aracılığıyla çekilen eski kredilerin faiz oranlarındaki bu artış, pandemi sürecinde zaten ekonomik olarak zor günler geçiren esnaflarımız için durumu daha da içinden çıkılmaz hale getirmekte, işlerini sürdürme kabiliyetlerini tehlikeye atmaktadır. Bu yüzden bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ