Ağustos ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda suya yüzde 25’lik bir zam yapılmış CHP Manisa İl Örgütü ise Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ önünde yaptığı basın açıklaması ile su zammını mahkemeye taşıyacağını duyurmuştu. Yapılan yazılı açıklama ile su zammını mahkemeye taşıdığını duyuran Manisa İl Başkanı Semih Balaban, vatandaşın hakkını her mecrada savunmaya devam edeceklerini ve rant için değil halk için bir belediye yönetimi olması gerektiğine vurgu yaptı.

BİZİM BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ HALKA HİZMETTİR

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, belediye hizmetlerinin temelinde ranta değil halka hizmet olması gerektiğine vurgu yaparken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yüklendi.

Son Dakika! Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması Son Dakika! Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

CHP’li Balaban yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bir bakıyorsunuz Karakoca’da imar izni çıkan yerde Ergün’ün ailesine rant sağladığını görüyorsunuz, başka bir yerde Uncubozköy’de açıklanan imar planında Ergün’ün kendisine rant sağladığını görüyorsunuz. Bu belediyecilik anlayışının halk için olduğunu iddia edebilir misiniz? Manisa’da her ay enflasyon oranında suya zam yapılıyor ama bu da yetmedi şimdi yüzde 25’lik bir zam daha. Geçtiğimiz günlerde Soma’da Bölgesel Isıtma Sistemi’ne de yüzde 191’lik bir zam yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi sözlükte zam kelimesinin karşılığını veriyor. Biz bu belediyecilik anlayışının karşısında, halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

MANİSA BÖYLE BİR BELEDİYE YÖNETİMİNİ HAK ETMİYOR

Konuyla ilgili açılan davanın avukatı olarak açıklamalarda bulunun CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ise suyun insani bir hak olduğunu söyleyerek Manisa’nın böyle bir belediye yönetimini hak etmediğine belirterek şu ifadelere yer verdi: “Manisalının hakkını koruyacağımızı her platformda defaatle söylemiştik. Hali hazırda Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan büyükşehirlerden biri olan Manisa, böyle bir belediye yönetimini haketmiyor! Suyun insani bir hak olduğunu unutan Manisa Büyükşehir Belediyesine karşı, son yapılan su zammına ilişkin yürütmeyi durdurma istemli iptal davamızı Cumhuriyet Halk Partisi olarak açmış bulunuyoruz. Manisa 2. İdare Mahkemesi’nde 2022/937 Esas numaralı dosya ile görülecek olan davamızda kararın, vatandaşımızın lehine çıkacağına inancımız tamdır. Bu karar ile mevcut ekonomik krizde, halkımıza bir nebze olsun soluk aldırmak için elimizden geleni yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak haksızlıklara karşı boyun eğmeyecek, vatandaşımızın her daim yanında olacağız.”

Editör: Vehbi Gönül