Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” (TAKEP ) kapsamında, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Domates, Biber ve Patlıcan Üretimini Geliştirme Projesi” ile Domates, Biber ve Patlıcan fidelerinin üreticilere teslimine devam edildi.

Manisa'da Üreticilere Fide Desteği Devam Ediyor (8)

Kula İlçesi Ortaköy Mahallesinde gerçekleşen patlıcan fidesi dağıtım programına; Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Kula İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu, İlçe Kurum Müdürleri, Muhtarlar, konu sorumlusu teknik personeller ile üreticiler katıldı.

Manisa'da Üreticilere Fide Desteği Devam Ediyor (7)

Projesi ile Kula İlçesi Dereköy, Ortaköy, Kalınharman ve Sarnıç Mahallelerinde bölgeye uygun Patlıcan çeşidi seçilerek sebze üretiminin yaygınlaştırılması hedeflendi.

Manisa'da Üreticilere Fide Desteği Devam Ediyor (6)

Proje kapsamında dağıtın fidelerin ardından açıklama yapan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk;

“ Projemizin yüzde 75’i Bakanlığımızın katkılarıyla karşılanan bir projedir. Projemiz ile İlimiz topraklarında; küçük ölçekli bitkisel üretim işletmelerinin gelirlerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi, üreticilerin girdi maliyetine katkı sağlanması, sebze üretiminin teşvik edilmesi, bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artıracak uygulamaların yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Kula İlçemizde Nisan ayında 60 bin adet aşılı patlıcan fidesinin üreticilere teslimi gerçekleştirilmiş geriye kalan 90 bin adet aşılı patlıcan fidesinin teslimi bugün itibariyle yapılmıştır. Kula İlçemizde projemizden faydalanan 77 üreticimize 75 dekar alanda kullanmak üzere toplam 150 bin adet patlıcan fidesinin teslimi gerçekleştirilmiştir. Üreticilerimize bereketli olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Manisa'da Üreticilere Fide Desteği Devam Ediyor (4)

Yunusemre Belediyespor Futbol altyapı liglerinde göz doldurdu Yunusemre Belediyespor Futbol altyapı liglerinde göz doldurdu

Manisa'da Üreticilere Fide Desteği Devam Ediyor (5)

Manisa'da Üreticilere Fide Desteği Devam Ediyor (3)

Manisa'da Üreticilere Fide Desteği Devam Ediyor (2)

Manisa'da Üreticilere Fide Desteği Devam Ediyor (1)

Kaynak: HABER MERKEZİ