Olayın yaşandığı ağıla ait olduğunu belirten Kılıç Kaya, sabah hayvanlarını kontrol etmeye gittiğinde korkunç manzarayla karşılaştığını söyledi. Sosyal medya hesabından olayı paylaşan Kaya, “Maalesef çok üzgünüm. Babamdan kalan arazide küçükbaş hayvancılık yapıyorum. Merada sahipsiz başıboş sokak köpekleri saldırarak 3 koyunumu telef etti, 2 koyunumu yaraladı ve 9 koyunum ise kayboldu.” diye konuştu.

Kaya, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Koyunların başına geldiğimde panik halinde bir köşede sıkıştıklarını, iki köpeğin avlama pozisyonunda koyunların etrafında olduğunu gördüm. Derede bir köpeğin öldürdüğü koyunu yediğini, derenin karşısında iki ayrı köpeğin daha olduğunu tespit ettim. Koyunları güvene aldıktan sonra kaybolanları aradım; bir koyunun köpekler tarafından götürüldüğünü, bazı koyunların parçalandığını ve bazılarının derede boğulmuş halde bulunduğunu gördüm.”

Köylüler de bazı koyunların dağa doğru kaçtığını, bir koyunun ormanda köpekler tarafından yenildiğini bildirdi. Kaya, aramalarına rağmen 10 koyunun halen bulunamadığını söyledi.

TÜBİTAK kayıtları çözünce cinayet ortaya çıktı: Güllü'yü itip “Hadi görüşürüz bay bay” demiş
TÜBİTAK kayıtları çözünce cinayet ortaya çıktı: Güllü'yü itip “Hadi görüşürüz bay bay” demiş
İçeriği Görüntüle

Bölgedeki başıboş köpek sayısının fazla olduğunu belirten Kaya, “Emlakdere Gürle yolu boyunca oldukça fazla sayıda sahipsiz sokak köpeği var. Yörede ikamet etmeyen bazı kişiler tarafından gelişi güzel mama veya yiyecek bırakılıyor. Bu durum, yöre insanı ve üreticiler için tehdit oluşturuyor.” dedi. Kaya, köpeklerin sürü refleksiyle hareket ettiğini ve artık saldırmanın alışkanlık haline geldiğini ifade ederek yetkililerden hayvanların toplatılmasını ve zararın tazmin edilmesini talep etti.

Mahalle sakinleri de sokak köpeklerinden korktuklarını, akşam saatlerinde yalnız gezemediklerini ve son dönemde köpeklerin motorsikletlere, ATV ve bisikletlere de saldırdığını belirtti. Vatandaşlar, başıboş hayvanların kontrol altına alınması ve dürtüsüz beslenme davranışlarına son verilmesi çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili yetkililerden açıklama bekleniyor. Köylüler, jandarma ve belediye birimlerinin bölgeye çağrılmasını, veteriner kontrolleri ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, kaybolan hayvanların aranmasına yönelik çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ