Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi iş birliğinde, Organ Bağışı Haftası öncesinde “Organ Nakil Hizmetleri İl Toplantısı” gerçekleştirildi.
Toplantı, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren ve Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu’nun açılış konuşmalarıyla başladı.

Organ Bağışının Önemi Vurgulandı
Toplantıda organ bağışı konusunda toplumsal farkındalığın artırılması, beyin ölümü tespit süreçlerinin doğru ve etkin şekilde yürütülmesi ile donör bakımına yönelik uygulamalar değerlendirildi.

Ayrıca organ nakli hizmetlerinin geliştirilmesi ve sağlık kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik konular ele alındı.

Her Bağış Yeni Bir Yaşam Umudu
Organ bağışının nakil bekleyen hastalar için hayati önem taşıdığına dikkat çekilen toplantıda, vatandaşların organ bağışı konusunda bilinçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Yetkililer, organ bağışına yönelik farkındalığın artırılmasının daha fazla hastanın sağlığına kavuşmasına katkı sağlayabileceğini belirtti.





