Tarım kenti Manisa’da 2026 yılında yaşanabilecek olası kuraklık ihtimalleri ve alınması gereken önlemler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen kritik toplantıda detaylı şekilde değerlendirildi. Kurum temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleşen toplantıda, mevcut veriler ışığında kentin geleceğine yönelik kuraklık senaryoları masaya yatırıldı.

Yaz aylarında mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkla birlikte Manisa’da kuraklık alarmları başladı. Tarım kenti olan Manisa’da özellikle çiftçiler kuraklıktan etkilendi.
Kuraklık masaya yatırıldı
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023-2027 Manisa Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde yeni yılda olası kuraklık senaryolarını masaya yatırıldığı “2025-2026 Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı” gerçekleşti

İl müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda 2025 yılı kuraklık analizlerinin yapıldığı ve 2026 olası kuraklık ihtimalinin ve alınması gereken tedbirlerin değerlendirildi.
Toplantıya; Manisa Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik Başkanlığında, Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan, Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Enstitü temsilcileri ve ilgili diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantıda; DSİ, Meteoroloji Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sunumları ile başladı. Ardında kente ki kuraklık üzerine yapılan çalışmalar, mevcut meteorolojik veriler dikkate alınarak gelecek yıl ve daha uzun vadede karşılaşılacak olası tarımsal kuraklık senaryoları ve alınacak tedbirler ele alındı.




