MANİSA Ticaret ve Sanayi Odası, Zafer Kalkınma Ajansı'ndan aldığı 415 bin 907 lira tutarındaki hibe desteğiyle kongre merkezi inşa edecek. 

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı olağan meclis toplantısı odanın yeni binasında yapıldı. Meclis Başkanı Hayati Dolman'ın başkanlık yaptığı toplantıda Zafer Kalkınma Ajansı'na yapılan ve kabul gören 'Manisa'da kongre turizmine ilk adım' projesi ve ek binanın tamamlanması konusunda yönetim kurulunun yetkilendirme isteği, meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. 

22-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Avrupa Birliği üyesi 28 ülkede, 2014 Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yapıldığını belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, bölgedeki ekonomik kriz, yüksek işsizlik ve kemer sıkma önlemlerine yönelik tepkiler nedeniyle Parlamento'da Avrupa Birliği'ne karşıt partiler güç kazandı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, 751 üyeli Avrupa Parlamentosu'nda birliğe olumlu bakmayan muhafazakar ve merkez sağ grubu Avrupa Halk Partisi (EPP) oyların yüzde 28.3'ünü alarak 214 sandalye kazandı. Bu da bize bölgedeki siyasi dengelerin değişmeye başladığını, koşulsuz kabul edilen birliğin sorgulanmaya başlandığını gösteriyor. Avrupa'da halk ekonominin içinde bulunduğu durgunluktan çıkarak büyümesini, yeni istihdam olanaklarının sağlanmasını istiyor. Avrupa Birliği Ekonomisi'nin içinde bulunduğu yapısal problemler bizi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü ihracatımızın yüzde 85'ini AB ülkelerine gerçekleştiriyoruz. AB'de ekonomilerin hız kaybetmesi ülkemiz ihracatını ve ekonomisini hiç şüphesiz ki etkileyecek. Ayrıca, parlamentoda oluşan yeni denge ile birlikte Türkiye'nin üyeliğine karşı olanların sayısının yükselmesi Türkiye-AB ilişkilerini de olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum" dedi.

TEK YERDEN HİZMET

Turizm, enerji ve çevre altyapı mali destek programı kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı'na proje başvurusu yapıldığını sözlerine ekleyen Coşkun, 'Manisa'da kongre turizmine ilk adım' projenin değerlendirme sürecini başarıyla geçerek 415 bin 907 lira hibe desteği almaya hak kazandıklarını dile getirdi. Toplam 831 bin 814 lira bütçeye sahip proje ile hizmet binasına kongre merkezi inşa edeceklerini açıklayan Coşkun, "Manisa'nın en güzel komplekslerinden birisini yüzde 50 hibe desteği ile bu binanın içerisine yapacağız. 14 ay sürecek olan projemizin sonucunda Manisamıza kongre ve toplantı organizasyonlarının yapılacağı çok modern ve şık bir kongre tesisi kazandırmış olacağız. Her geçen gün hizmet binamızı üyelerimiz için daha da verimli hale getirmeye çalışıyoruz. Nitekim, binamız için Kredi Garanti Fonu'ndan sonra Zafer Kalkınma Ajansı'nın yatırım destek ofisi açıldı. Üyelerimiz hafta içi her gün odamıza gelerek yatırım ve teşvikler konusunda bilgi alabilirler. Yine hafta başı itibariyle Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ABİGEM de üyelerimize eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek ve proje hazırlama konuklarında yardımcı olmak üzere hizmet binamızda yerini alarak faaliyetine başladı. Tek durak bir ofis gibi hizmet verebiliyoruz. Yani ilimize gelen bir yatırımcı kalkınma ajansından bilgi alıp, ABİGEM'de projesini yazdırıp, ticaret sicilden tescil işlemini yaptırıp, odamıza kaydını gerçekleştirerek faaliyetine tek yerden hizmet alarak başlayabilecek" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim