Programa, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Abdullah Koçoğlu, Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi,  HAK-İŞ Manisa İl Başkanı Okan Polat, Yunusemre Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sanatçı Hacı Ali Konuk, Filistinli Katılımcı Zaher Elbek, milletvekilleri, siyasetçiler, Manisa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların Genel Başkan ve Yardımcıları, Sendikaların Kudüs Komitesi Başkan ve üyeleri ile HAK-İŞ bölge İl Başkanları ve yöneticileri, Hak-İş üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilen programda, Hak-İş Konfederasyonunun Filistin ve Gazze konusunda yürüttüğü çalışmaları içeren film izletildi.

Haber 4960 4

“Filistin Gönüllülerine Selam Olsun”

Genel Başkan Mahmut Arslan, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana katil ve Siyonist İsrail devleti tarafından uluslararası hukuk kurallarının hiçe sayılarak Filistinlilere karşı katliam uygulandığını belirterek, “Özgür Filistin için bu salonu dolduran değerli Manisalılar, değerli HAK-İŞ’liler, siyasi partilerimizin, belediyelerimizin, STK’larımızın, hasılı Filistin gönüllülerini buradan saygı ve hürmetle selamlıyorum” diye konuştu.

“Filistin İçin Mücadelemize Devam Edeceğiz”

Türkiye’nin değişik illerinde 52 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Filistin’e Destek Platformu tarafından çeşitli etkinliklerde bulunduklarını ifade eden Genel Başkan Arslan, “Türkiye’nin değişik bölgelerinde Filistin ile ilgili en güncel konuları paylaşmak, mücadeleyi daha ileriye taşımak ve bundan sonrası için neler yapılması gerektiğini paylaşmak ve dayanışmamızı geliştirmek için etkinlikler yapıyoruz” dedi.

Haber 4960 15

“Filistin ile Tarihi Bağlarımız Var”

Filistin ve Müslümanların arasındaki bağın hiçbir zaman kopmayacağını ifade eden Arslan, “HAK-İŞ olarak üç tane temel ilkemiz var. Filistin’e neden sahip çıkıyoruz, neden Filistin ile ilgili kaygı duyuyoruz? Birincisi Filistin ile tarihi bir bağımız var. 4 asır Filistin toprakları Osmanlının bir parçasıydı. Tarihimizin bize yüklediği sorumlulukların bilinciyle tarihi bağlarımız için Filistin’e ilgisiz kalamayız. İkincisi, Mescidi Aksa, Filistin ve Kudüs ilk kıblemizdir. Kur’an’da etrafı ile beraber mübarek kılınmış bir yer olarak görüyoruz. İnancımızın gereği Filistin ile ilgilenmek, bir şeyler yapmak zorundayız. Üçüncüsü bir sivil toplam kuruluşu olarak, insan hakları olarak Filistin ile ilgilenmek zorundayız. 100 yıldan fazla toprakları işgal edilmiş, mülteci duruma gelmiş insanların yanında durmamız gerekiyor” diye konuştu.

“Kazanan Filistin Direnişi”

7 Ekim’den sonra yaşananlara sadece gözyaşı dökmenin, olup bitenleri seyretmenin, acılarımızı yüreğimize gömmenin yeterli olmayacağını hatırlatan Arslan, “7 Ekim’den sonra direnişin bittiğini İsrail’in kazandığını kimse söyleyemez. Kazanan Filistin direnişi. Hüzünleneceğiz, üzüleceğiz, yaralarımız var biliyoruz ama asla vazgeçmeyeceğiz. Asla Filistin elden gitti demeyeceğiz. Filistinli direnişçilerden selamlar geliyor. ‘İsrail, Gazze’de yenildi. Kazandığı hiçbir şey yok. Direniş başarıyor. Ama sivillerimiz katlediliyor, yaşlılar, kadınlar, çocuklar katlediliyor, siz onlar için bir şeyler yapın’ diyorlar” dedi.

“Biz Yoksak Kimse Yok”

Filistin’e destek konusundan hiç kimseden destek gelmediğini hatırlatan Arslan, pişmanlık duyarak, sorumluluklardan kaçmanın mümkün olamayacağını ifade etti. Arslan, “Kime güveneceğiz? BM’ye mi, AB’ye mi, İslam İşbirlği Teşkilatına mı? Kime güveneceğiz. Biz yoksak kimse yok. Sizlerin vicdanını sesleniyorum, biz bir şeyler yapmak zorundayız. Cumhurbaşkanımız ve bizler daha fazlasını yapmak zorundayız. 30 bin ton yardım Gazze’ye ulaştırıldı. Bütün bunlara rağmen Gazze’ye yardımlar için daha fazlasına ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

“Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne Hepinizi Bekliyoruz”

Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle Ankara’da Filistinli kadınlara destek amacıyla büyük bir program düzenleneceğini hatırlatan Arslan, “50’den fazla ülkenin yetkilileri ve kadınlarımız bu toplantımıza katılacaklar. Ankara’dan Gazze’deki kadınlara yönelik katliamların sona ermesi için mesaj vereceğiz. Gazzeli kadınlarımız 20 bin yeni çocuğumuz dünyaya geleceği müjdesini bizlere verdiler. O kadınlarımıza selam olsun, Allah onlardan razı olsun. Bugün Filistin davası bir asırdan fazla devam ediyorsa, bu anaların kahramanlıklarından dolayıdır” değerlendirmesinde bulundu.

“Yardım Kampanyamıza Hepinizin Desteğini Bekliyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından Filistin’e Destek Kampanyasının devam ettiğini belirten Arslan, “Az çok demeden yardımlarınıza, Filistin halkının ihtiyacı var. Yarın Beraat Kandili, Ramazan’ın hürmetine elinizde ne imkan varsa kullanın. Gözyaşlarımızın yanında daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Yıkılan evler ve enkaz altındaki kardeşlerimizin kurtarılması için, şehitlerimiz, yaralılarımız için o topraklara daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Hep birlikte haykıralım. Gazze’ye Selam, Direnişe Devam, Kudüs’e Selam, Direnişe devam, Filistin’e selam, direnişe selam. Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail” şeklinde konuştu.

Haber 4960 8

Çerçi: “Bugün Yüreğimiz Kan Ağlıyor”

Yunus Emre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Bugün yüreğimiz kan ağlıyor. Gözümüz televizyonda. Kadınlarımızın, çocuklarımızın üstüne yağan bombaları görüyoruz. Her şey boğazımıza düğümleniyor. 30 bini aşkın şehidimiz ve binlerce yaralımız var. Bunun üstüne 2 milyondan fazla insanımız, aç, susuz, evsiz, barınmasız ve ekmeğe muhtaç. Böyle büyük bir imtihandalar. Biz İslam ümmeti olarak layıkıyla Müslümanlığımızın gereğini yapamıyoruz. İnsanlığa sahip çıkamadık, zulme karşı çıkamadık” dedi.

“Gazze’ye Selam Olsun”

Gazze’deki ateş ve kıvılcımın yeni nesillere ışık tutacağını ifade eden Çerçi, “Biz büyük bir milletin temsilcileriyiz. Yeni Güçlü Bir Türkiye’yi bizler kuracağız ve Türkiye’nin ikinci yüzyılında Filistin özgürlüğüne kavuşacak. Geleceğin Güçlü Türkiye’sini gençlerimiz kuracak. Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü’. Gazze’deki Müslümanlara, şehitlere, mücahitlere selam olsun” dedi.

Haber 4960 7

Elbek: “Sonuna Kadar Direneceğiz, Vazgeçmedik, Vazgeçmeyeceğiz”

Filistinli Katılımcı Zaher Elbek, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Hak-İş Konfederasyonuna Filistin için yapılan program, eylem, etkinlik ve destekler için, bütün Filistinliler adına teşekkürlerini iletti.  Elbek, “Yaptığınız maddi destekler çok önemli ancak manevi destek daha önemli. Siz bizlere güç veriyorsunuz” dedi.

Gazzeli olmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Elbek, “Gazzeli şehitlerden, Gazzeli kahraman annelerden, kadınlardan, Batı Şeria’dan selamlar getirdim. Sizlere şehitlerimizden, çocuklarımızdan, analarımızdan selamlar getirdim. Umudunuzu hiç kaybetmeyin, biz hiç kaybetmiyoruz, sonuna kadar direniyoruz, direneceğiz, vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Haber 4960 11Konuk: “Yaşasın Gazze, Yaşasın Filistin”

Programda, Sanatçı Hacı Ali Konuk’un seslendirdiği “Soykırıma Haykır” ağıt ve klibinin izlenmesinin ardından konuşan Konuk, Gazze’de ve Filistin’de yaşanan soykırıma dikkat çekerek, tüm dünyanın gözü önünde yaşanan katliama sessiz kalınamayacağını, bu konuda HAK-İŞ Konfederasyonu’nun ve Genel Başkan Mahmut Arslan’ın öncü ve örnek bir davranış sergilediğini ifade etti. Konuk, her zaman Filistin’in yanında yer alacaklarını hatırlatarak, “HAK-İŞ Genel Başkanımızı Gazze konusunda gösterdiği faaliyetler için kutlamak istiyorum. Yaşasın Gazze, yaşasın Filistin” diye konuştu.

Palandöken, “Ekonomik nedenler yüzünden evliliği geciktirebiliyor” Palandöken, “Ekonomik nedenler yüzünden evliliği geciktirebiliyor”

Haber 4960 13

Polat: “Genel Başkanımıza Şükranlarımızı Sunuyoruz”

HAK-İŞ Manisa İl Başkanı Okan Polat, “Bu kutlu davada Filistin Halkıyla her daim bir arada olan, acılarını acılarımız kabul eden, yüreği Filistin aşkıyla çarpan Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan'a huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum. Filistin Özgürlüğüne kavuşuncaya kadar Genel Başkanımızın liderliğinde HAK-İŞ teşkilatı olarak üzerimizdeki sorumluluğun bilinciyle elimizden gelen tüm mücadeleyi vereceğimizi bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.

Program, Mehmet Ceylan tarafından okunan dua ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber 4960 18

Kaynak: HABER MERKEZİ