Muhabirimiz Benza Gürler’in gündeme taşıdığı ‘Esra Yalınkaya’ için Manisa’da ilk kez yaşayan bir kadın için kadınlar güç birliği yaptı. Gürler’in yaptığı röportajda Esra Yalınkaya ‘yaşamak istiyorum’ demişti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kayıtsız kalmadı ve Manisa’da ilk kez hayatını kaybeden bir kadın için değil, henüz hayattayken “yaşamak istiyorum” diyerek yardım çağrısı yapan Esra Yalınkaya için meydanlara çıktı.

Eylemde, Yalınkaya’nın yaşadığı tehditlere rağmen hayatta olduğu ancak güvenliğinin sağlanamadığı vurgulandı.

ABD ve İran İslamabad’da Masada: Kritik Müzakereler Başlıyor
ABD ve İran İslamabad’da Masada: Kritik Müzakereler Başlıyor
İçeriği Görüntüle

Platform adına yapılan açıklamada, Yalınkaya’nın defalarca korunma talebinde bulunduğu, uzaklaştırma kararları aldırdığı ve hukuki yollara başvurduğu halde tehditlerin sürdüğü ifade edildi. Ayrıca şiddet tehdidi altındaki bir kadının işten çıkarılmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek, bu durumun yaşam hakkını tehlikeye attığına dikkat çekildi.

Açıklamada, 6284 sayılı Kanun’un etkin şekilde uygulanması gerektiği vurgulanırken, kadınların öldükten sonra değil yaşarken korunması gerektiğinin altı çizildi. Esra Yalınkaya’nın yaşam hakkının derhal güvence altına alınması ve hakkındaki tehditlerin ciddiyetle soruşturulması çağrısı yapıldı.

Eylemde söz alan ve ölmek istemiyorum diyen Esra Yalınkaya;

“Ben öldükten sonra gelen adalet adalet değildir. Üzerime giyilen kefen, üzerime atılan toprak… Ben öldükten sonra gelen adalet adalet değildir. Ben diğer kadınlar gibi ölmek istemiyorum, yaşamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Kadın Komisyonu Avukatı Gözde Pasin ise yaptığı açıklamada, bugüne kadar çoğunlukla kadın cinayetleri sonrası dosyalarla ilgilendiklerini belirterek, “Bize ilk defa ‘ben ölmek istemiyorum’ diyen bir kadın geldi” dedi. Pasin, Yalınkaya’nın uzun yıllardır hukuki mücadele verdiğini ve tehditlere rağmen yeterli korumanın sağlanamadığını ifade etti.

Eylemde, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için toplumsal dayanışmanın artırılması gerektiği mesajı veridi.

MUHABİR :BENZA GÜRLER

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr