Engelliler yerel seçimler öncesi belediye meclis üyeliği sıralamasında seçilebilir yerde gösterilmeyerek bir kez daha siyaset engelini geçemedi.

Spilkent Toplu Konut Projesi kura çekimi ertelendi Spilkent Toplu Konut Projesi kura çekimi ertelendi

Türkiye nüfusu için azımsanmayacak sayıda olan engelliler, yerel seçimler öncesinde belediye meclis üyeliği sıralamasında seçilebilir yerlerden gösterilmedi. Manisa'da da durum ülke genelinde olduğu gibi engellilerin siyaset engeline takılmasıyla sonuç buldu.

Buna göre; AK Parti'den Şehzadeler Belediyesi Meclis üyesi olmak isteyen Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız 23'üncü sıradan, CHP'den Şehzadeler Belediyesi meclis üyesi olmak isteyen Altınokta Körler Derneği yönetim kurulu üyesi Bahri Lekesiz 17'nci sıradan, AK Parti'den Yunusemre Belediyesi meclis üyesi olmak isteyen Beyazay Görme Engelliler Derneği eski başkanı Mehmet Göktaş 28'inci sıradan ve İYİ Parti'den Yunusemre Belediye meclis üyesi olmak isteyen Manisa Kent Konseyi Engelli Meclisi eski başkanı Elçin Yörükoğlu 16'ncı sıradan aday olarak belirtildi.

Manisa’da Engelli Vatandaşlar Siyaset Engeline Takıldı

Engelliler Meclis’te temsil edilmek istediklerini açıkladılar

Siyasi partilerin belediye meclis üyeliği sıralaması neticelerine göre, kendi sorunlarını belediye meclislerine götürerek yerinde ve en doğru biçimde çözmek için mücadele veren engellilerin bu isteği başka bahara kaldı. Engelli alanında örgütlenmiş sivil toplum kuruluşlarının üyeleri alt sıralara konarak belediye meclisine girme haklarının engellenmesine büyük bir tepki verdi. Engelliler, bu alanda ve kendilerine büyük hizmetleri olmuş adayları belediye meclisinde görmek ve seslerinin meclis salonunda duyulmasını istediklerini söyledi. Pek çok engelli de, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) hesaplamalarına göre dünya nüfusunun yüzde 15'i, Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğunu ve bu oranda meclislerde temsil edilmek istediklerini açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ