Manisa Salihli ilçesinde havaların ısınmasıyla mildiyö hastalık araştırması için bağlara araştırmaya çıkan Manisa İl Tarım Mühendisleri konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisa’da Bağlarda Mildiyö Hastalığı (2)

Salihli’de bağ kontrolleri yapan Ziraat Mühendisi Mustafa Akdemir ve Gültekin Aydoğuş açıklamalarda bulundu.

Emniyet Müdürü Ziyaretlerine devam ediyor Emniyet Müdürü Ziyaretlerine devam ediyor

Manisa’da Bağlarda Mildiyö Hastalığı (4)

Salihli’de saha çalışmasında bulunan Ziraat Mühendisi Mustafa Akdemir,

“Salihli ilçemizdeyiz bağ kontrollerimize devam ediyoruz. Mildiyö konusunda ilçe müdürlüklerimiz takiplerini yapıyor. İstasyonlardan aldıkları veriler doğrultusunda kendi fenolojik sayesinde bu konularda ilanlarını veriyorlar şu dönem itibariyle ne diye biliriz” dedi.

Manisa’da Bağlarda Mildiyö Hastalığı (3)

Mildiyö Hastalığı sanıp hemen ilaçlamayın

Mildiyö hastalığı için bilgi veren Ziraat Mühendisi Gültekin Aydoğuş,

“Biliyorsun bakanlığımız a mildiyö hastalığı bir etmen biz hastalığımız ilaçlama zamanında takip edip daha sonra üreticimize duyuruyoruz. Şu anda  iklim şartlarında mildiyö şartlarını oluşturmuyor. Zaten bunu takip ediyoruz.

Yalnız üreticilerimizden bazılarımdan sahada gördüklerimizden fizyolojik lekeler de görüyoruz. Bağlarda bazı üreticilerimiz bunlara karşı mildiyö deyip ilaçlama yapmasına gerek yok. Hem kalıntısı sıkıntı hem masraf bunun yerine önümüzdeki günlerde sıkıntı olursa bizim ilanlarımızı takip etsinler. O zaman daha dikkatli olsunlar. Şu gün itibariyle risk yok ama yarın olmayacağı anlamına gelmiyor. Bizim ilanlarımıza mutlaka takip etsinler. Hastalık riski olduğunda mutlaka ilan verilecektir bakanlığımız olarak” ifadelerini kullandı.

Manisa’da Bağlarda Mildiyö Hastalığı (5) 

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr