23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü Manisa’da da coşku ve heyecanla kutlanmaya başlandı. 23 Nisan kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

23 Nisan kapsamında düzenlenen törende Manisa Valisi Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Baro Başkanı Ümit Rona, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, CHP İl Başkanı İlksen Özalper, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Manisa’da 23 Nisan Kutlamaları Başladı (4)

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen tören saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin devamında ise Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, günün anlam ve önemini hakkında konuşma yaptı.

Manisa’da 23 Nisan Kutlamaları Başladı (3)

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz’ sözlerine vurgu yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, 

"Öğrencilerim, hanımefendiler, beyefendiler çok kıymetli milletçe büyük bir gurur ve sevinçle kutladığımız, milli irademizin temsil edildiği Büyük Millet Meclisi'nin açılışı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 104’üncü yıl dönümü kutlama Programına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kıymetli misafirler, saygıdeğer konuklar, Hürriyet aşığı Türk milletinin, vatan sevgisi, imandandır düsturuyla. Kanıyla canıyla mücadele ederek, hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Hakikatini bugün ilan edişinin yıl dönümüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım. Hür yaşarım’ şiarıyla demirden dağları eriten, şanlı milletimin garbın afakını saran çelik zırhlı duvarın yıkıp geçtiği iradesi üzerinde hiçbir kabul etmediği günün yıl dönümüdür 23 Nisan. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza ve gençlerimize ‘Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz’ dediği mesajıyla 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi'nin açılışını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çift kıymetli çocuklarımıza hediye ettik. Bu bayram dünya üzerinde çocuklarımıza adanmış ilk ve tek bayram olarak önemli bir yere sahiptir. Tek başına bu bakış açısı bile demokrasinin tesisinde ikame ve idaresinde Türk milletinin çocuklarına duyduğu derin güvenin köklü bir nişanesidir. Geleceğimiz, gençlerimiz, sevgili çocuklarımız, bu bayram sizler için şenlik, milletimiz için bize gurur günüdür. Bu bayram milli egemenliği bugün değil, Aynı zamanda yarın da teminat olduğunu vurdular. Gözyaşının eksik olmadığı mazlum coğrafyaların ülkemize yönelik umut dolu bekleyişleri güçlü Türkiye'ye mikrofonu alıp liderliğe ve inancımızda olan inancımızı hep birlikte tutmaktadır" ifadelerini kullandı.

Turgutlu’da proje kapsamında yüzde 75 hibe Turgutlu’da proje kapsamında yüzde 75 hibe

Manisa’da 23 Nisan Kutlamaları Başladı (2)

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli’nin konuşmasından sonra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bayram mesajı okundu. Ardından şiirler okundu, Halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. Gün boyu devam edecek olan gösteriler büyük beğeni topladı.
Manisa’da 23 Nisan Kutlamaları Başladı (1)

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr