31 Mart’a olacak Mahalli İdariler Genel Seçimi için hazırlanan ve dün saat 17:00 teslim edilmesi gereken listeyi Saruhanlı’da CHP zamanında teslim edemediği için seçime giremedi. İttifak yaptığı Saadet Partisi’nden aday olarak seçime katılacağını açıklayan Zeki Bilgi’nin yaptığı açıklamalarda şunları da ifade etti:

“Değerli hemşirelerin dünden beri Saruhanlıda seçim kuruluna liste verilmesi ilgili bir kriz ve bir kaos yaşıyoruz. Bu ne bizim partimizden ne de şahsımızdan kaynaklıdır.  Saat 16:55’te benim ilçe başkanım evraklarla birlikte seçim kuruluna gidiyor. Fakat gittiğinde seçim kurulu müdürü odasında olmadığı için 4-5 dk bekliyor. Ondan sonra ilçe seçim müdürü geliyor geç kalındığını söylüyor. Yani elektrikler kesik… Bizim aldığımız duyuma göre saat 16,45’te elektrikler kesilmiş, fakat Gediz A.Ş. farklı kurumlara herhalde yapılan baskılarla 17:01 geçe elektriklerin kesik olduğu beyanı verilmiş. Bu doğru değildir. Bizim ilçe başkanımıza saat 17:30’da bizim ilçe başkanımıza 17,08 diye belge veriliyor elektrik yok sisteme girilememesine rağmen 45 dk sonra böyle bir belge veriliyor. Bu doğru değildir. Biz bunu kamuoyuyla sevgili hemşerilerimizle paylaşmak istiyoruz. Yapılan görüşmelerde ilçe başkanımız ve yöneticilerimizin cumhur ittifakı adayının halkın iradesini karşı gelmeyelim. Bu kararı halk versin diyen sayın cumhur ittifakı adayı Ekrem Cıllı bir itirazda bulunmayacaklarını söylüyorlar ama yine itiraz ediyorlar ama akşam iyi parti seçim kurulu görevlisiyle görüşüyoruz. Sabah orda olacağını bunun doğru olmadığını söylüyor sabah telefonlar kapanıyor seçim kurulundaki görevli arkadaşa rapor aldırıp toplantıya getirtmiyorlar sonrada açıklama yapıyorlar biz zeki bilgini ve cumhuriyet halk partisinin seçime katılmasına anlamında açıklama yapıyorlar karar verdik diye. Bu tamamen külliyen yalan MHP ilçe başkanı da aynı bizim yetkililerimizle görüşmesinde bunun doğru olmadığını söylüyor. Kimse böyle yarışma hakkının alınacağının hakkaniyetli olmayacağını söylüyor. Bu konuda destek vereceklerini söylüyorlar. Yine katılmamamız anlamında oy kullanıyorlar. Yani ne yapıyorlar bunlar hem insanı öldürüyorlar hem cenaze namazı kılıyorlar.”

“Halkın iradesine ipotek koyuyorlar”

Zeki Bilgi’n yaptığı konuşmasında seçim için vatandaşa “Sevgili hemşehrilerimin bundan bilgisi olmasını istiyorum. Halkın oylarıyla gelmiş, halkın oylarıyla seçilmiş ve bugüne kadar sahada iki aydır mücadele eden Zeki Bilgi’ni halkın iradesine ipotek koyuyorlar. Ben buradan söylüyorum. Sevgili hemşerilerim daha önceki seçimlerde de yaşadık. Trafolara kedicikler giriyor. Elektrikler kesiliyor. Faturasını halk ödüyor. Alın teriyle dürüştçe mücadele edenler ödüyor. Buna 31 Mart’ta Saruhanlı hemşerilerimiz dur diyecek. 31 Mart’ta ayarını bozdukları kantar onları tartacağından hiç şüpheniz olmasın tüm hemşerilerimiz sevgiler saygılar sunuyorum” sözleriyle açıkladı.

Başkan Altay örnek olan liseli gençle buluştu Başkan Altay örnek olan liseli gençle buluştu

Zeki Bilgi’n Saadet Partisinden Aday

Zeki bilgin konuşmasından sonra sözü CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper bıraktı. İl başkanı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bundan sonraki süreçte Saadet Partisi il başkanımızla birlikteyiz şu anda bundan sonraki ittifak ortağımız daha önceki ittifak ortağımız. Ama şimdide birlikte Türkiye İttifakını kuracağımız Saadet Partisiyle birlikte Zeki başkanımız Saadet Parti’sinden belediye başkan adaylık başvurusunu şimdi yapmak üzere adliyeye gidiyoruz. Başvurumuzu yapacağız. Saadet partisi logosuyla” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ