Nisan ayında en fazla zam kuru soğana oldu Nisan ayında en fazla zam kuru soğana oldu

Manisa’da 4 yıl aranın ardından Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali için Manisa Sultan Cami İmamı Ömer Faruk Altunağa kollarını sıvadı. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin 484. için Hafız Bestekar Sanatçı Ömer Faruk Altunağa, ''Mesir Marşı' besteledi.

Manisa'daki Sultan Camii İmam Hatibi Hafız Bestekâr Sanatçı Ömer Faruk Altunağa, 23-28 Nisan tarihleri arasında 484.sü kutlanacak olan Mesir Festivaline özel bir ‘Mesir Marşı’ yazıp besteledi.

‘Haydi Manisa’m elleri duaya haydi Manisa’m eller şifaya’

Dua olmadan şifa olmaz diyen Sultan Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Altunağa

“Son 4 yıldır Mesir Festivali olarak bir şey yapılmadığını farkında olarak kollarımı bu seneki festival için sıvadım. Mesirin ‘Haydi Manisa’m elleri duaya haydi Manisa’m eller şifaya’ dedim. Çünkü dua olmadan şifa olmaz buradan esinlenerek yola çıktım” dedi.

Manisa Mesir Festivali'nin Marşı Bestelendi (2)

Ömer Faruk Altunağa kimdir?

İlkokulu babası Mustafa Sabri Efendinin iş durumu nedeniyle Turgutlu’da tamamlayan, Turgutlu merkez Dereköy Kur’an Kursunda hıfzını ikmal eden ve daha o yıllarda birçok hafızlık, Kur’an-ı Kerim yarışmalarında dereceler aldı.

İmam Hatip Lisesi yıllarında radyo programcılığı ile kısa sürede tanınan, 2002 yılında “Gülneva” adlı ilahi ve ezgi grubunu kuran ve bugüne kadar sayısız programda solist, hatip ve programcı olarak görev yaptı.

Manisa Sultan Camii Külliyesinde ezan, makam musiki ve tashihi huruf dersleri veren aynı zamanda Sultan Cami’nde imam olarak görevini yerine getiriyor.

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr