Manisalılar 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek'i seçti. Şehzadeler Belediye Başkanlığına, CHP'nin Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay seçilirken, Yunusemreliler de CHP'nin Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban'ı seçti. Manisalı vatandaşlar kutlama için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Kendisini coşkuyla karşılayan binlerce Manisalıyı selamlayarak başlayan Zeyrek, ardından zafer konuşmasını yaptı.

“Allah bin defa razı olsun sizlerden”

Ferdi Zeyrek, 4 ay önce Özgür Özel bu görevi kendisine verdiğinde sorumluluğunun çok büyük olduğunu belirtti. Zeyrek,

“Beni desteklediğiniz için hepinize binlerce kez teşekkür ediyorum. Sonra bu gecenin mimarı olan İlksen Özalper’e binlerce teşekkür ediyorum. Çok değerli il yöneticilerim hep yanımdaydılar. Çok değerli ilçe başkanlarıma gençlik kollarıma hepsine çok teşekkür ediyorum. Dostlarım vardı hiç yalnız bırakmadılar. Onlarda buradan binlerce kez teşekkür ediyorum. Her şeyden önce bana inanıp güvenen partili partisiz Manisa ittifakında var olan Manisalı hemşerilerime binlerce kez teşekkür ediyorum. Ben sizleri çok sevdim, hep sevdim Manisa’mı çok sevdim. Sizlerde beni sevdiniz Allah bin defa razı olsun sizlerden” diye konuştu.

“Yarından başlayarak bu kollar sıvandı”

Konuşmasının devamında Zeyrek,

“Bana oy atan atmayan herkes için ferdi başkan geliyor. Kimseyi ayrıştırmadan ötekileştirmeden adaletli eşit hizmeti getirecek ferdi başkan geliyor. Bugün sadece Manisa’nın 14 ilçesi değil Türkiye haritası kıpkırmızıydı. Şimdi bu gece buradayız. Kutlama yapıyoruz ama bu kutlama burada kalsın. Provokasyonlara gelmeyelim. Kimseye zarar gelmesin. 1.5 milyon insan benim kardeşimdir. Artık her zaman halkının yanında olan, halkın sorunlarını kendi sorunu gibi gören, halkın parasını kendi parası gibi koruyan bir başkan geliyor. Bugün buradayız, her zaman burada olacağız. Biz hep meydanlarda olacağız. Kimseyi ayrıştırmayacağız. Manisa biziz. Yapacak çok işimiz var. Yarından başlayarak bu kollar sıvandı. Artık durmadan çalışacak olan Ferdi başkan olacağım. Söz verdiğim her şeyi yapacağım” diye konuştu.

Manisa Ferdi Zeyrek Dedi (1)

Ferdi Zeyrek Manisa’nın Büyükşehir Başkanı oldu

Manisa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı resmi olmayan sonuçlara göre, Ferdi Zeyrek oldu. Zeyrek, açıklanan verilere göre, yüzde 57 oy oranına sahip olurken Cengiz Ergün ise 29’da kaldı. Verilerin açıklanmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce Manisalıya seslenen Ferdi Zeyrek, kendisine destek veren vermeyen herkese teşekkür etti. Ayrıştırma yapmadan, ötekileştirmeden adaletli bir şekilde Manisa’yı yöneteceğinin sözünü verdi.

CHP İl Başkanı İlksen Özalper: “Halkın iktidarını kurduk”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, kesinleşmeyen yerel seçim sonuçlarına göre açıklama yaptı. CHP’li Özalper,

“Hem Türkiye’de, hem de Manisa’da tarih yazdık. Şimdi CHP’nin halkçı belediyecilik anlayışını tüm Manisa’ya gösterme zamanı. Yerel yönetimlerde halkın iktidarını kurduk” diye konuştu.

“Halkçı Belediyecilik zamanı”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper kentte zafer yazdıklarını ifade ederek,

"Manisalılar, şehrimizin öz evladı Genel Başkanımız sayın Özgür Özel’e ve adaylarımıza sahip çıktı. Şimdi halkçı belediyecilik zamanı” diye konuştu.

"Halkı iktidara getirdik”

CHP’li Özalper,

“Partimiz hem Manisa’da, hem de Türkiye’de tarih yazıyor. Yerel seçimler öncesi, ‘CHP kimsenin tahmin edemeyeceği ilçeleri bile kazanacak’ demiştim. Manisalılar, halkın ittifakında buluştu ve partimize büyük bir destek verdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde Ferdi Zeyrek başkanımız, 15 yıldır Manisa’yı adaletsiz yöneten Cengiz Ergün’e yaklaşık 27 puan fark attı. 14 ilçe belediyesine CHP’nin halkçı belediyecilik bayrağını diktik. Halkı iktidara getirdik. Tüm bunlar Manisalıların birleşmesiyle oldu” dedi.

“Tarih yazmaya devam edeceğiz”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper son olarak şu ifadeleri kullandı,

Hasret bitti | Manisa’da 7  ton mesir macunu saçıldı Hasret bitti | Manisa’da 7  ton mesir macunu saçıldı

“Şimdi halkın belediyeciliğini Manisa’nın her yerine yayma zamanı. CHP’ye, Manisa’nın öz evladı Genel Başkanımız Özgür Özel’e, adaylarımıza, demokrasimize, Atamıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkan tüm Manisalılara en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Buradan bir kez daha söz veriyorum, bizlere oy veren vermeyen tüm Manisalıların evi, yuvasıyız, baba ana ocağıyız. CHP’li Belediye Başkanlarımız şehrimizi ayağa kaldıracak, Manisa kazanacak. Hep birlikte başardık ve tarih yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay da şunları dile getirdi:

“Manisa hizmetle tanışmaya hazır. Manisa bugün genel başkanımız Özgür Özel’e sahip çıktı. Başımızı öne eğmedi. Sağ olun var olun. Biz de söz veriyoruz 5 yıl boyunca çok çalışacağız. Manisa’yı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız. Hep söyledim Koldereli çiftçi bir ailenin kızıyım gurur duyuyorum. Emeğin alın terinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Şimdi sıra hep birlikte Şehzadeler'i Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmaya var mısınız?”

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr