BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi tamamlandı BUTEKOM Tarafından Yürütülen BUTEXCOMP Projesi tamamlandı

Manisa’da ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünü sağlamak amacıyla 17.11.2021 tarihinde Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Manisa Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı arasında imzalanan “Manisa Eğitim Sanayi İş Birliği Projesi Protokolü” (MESİP) kapsamında istihdam garantili CNC Operatörlüğü Eğitimi düzenlenecek. İlk eğitim 19 Aralık’ta MOSTEM’de başlayacak. 
6 hafta boyunca toplam 120 saat verilecek olan CNC Operatörlüğü Eğitimi, 19.12.2022 – 27.01.2023 tarihleri arasında hafta içi her akşam 18.00 – 22.00 saatlerinde Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (MOSTEM) gerçekleştirilecek. Eğitime, 16-34 yaş arasında meslek lisesi ve düz lise mezunları ile üniversite son sınıf öğrencileri ve hâlihazırda iş arayanlar katılacak olup kursiyerlerin MOSTEM’e ulaşımları Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanacak.
Manisa sanayisinin ihtiyaç duyduğu CNC operatörlerini yetiştirilmesine katkı sunmayı amaçlayan eğitim sırasında ve bitiminde yapılacak iş mülakatları sonucunda kursiyerler Manisa Makine ve Kalıp İmalatçıları Derneği (MAKİM) üyesi olup istihdam taahhüdünde bulunan firmalar tarafından işe alınacaklar. Öte yandan, eğitime katılan üniversite öğrencilerine staj olanağı sağlanacak.  Manisa Valiliğinin koordine ettiği finansmanın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022-2023 yılı için belirlenen “Genç İstihdamı” teması kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından sağlandığı, katılımcıların Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlendiği ve ulaşımın Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulduğu eğitimin Manisa ilinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün teminine katkı sunması öngörülüyor.