Genel kurul öncesi konuşan Başkan Mutlu, kısa süre önce yaşamını yitiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i anarak sözlerine başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya destekleri için teşekkür eden Mutlu, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Eczacılar olarak yalnızca mesleğimizin onurunu değil, toplumun adalet ve özgürlük zeminini de savunmak zorundayız” dedi.

Sağlık alanında yaşanan sorunlara değinen Mutlu, “Ne yazık ki en ağır sınavlarımızdan biri sağlıkta şiddet oldu. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz, eczacılarımız her gün şiddet tehdidi altında görev yapıyor. Kadına yönelik şiddet de toplumun en büyük yaralarından biridir. Kadınların eşit, güvenli ve özgür yaşamı için mücadele etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Mesleki sorunlara da dikkat çeken Mutlu, ilaç tedarik zincirindeki kırılmalar, artan maliyetler ve SGK süreçlerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Dayanışma vurgusu yapan Mutlu, “Biz yalnızca bir meslek örgütü değil, aynı zamanda toplumsal vicdanın da bir parçasıyız. Birlikte olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur” diye konuştu.

Genel kurulda faaliyet raporları okunarak yeni dönem planlamaları paylaşıldı. Duygu Elmas Mutlu ve ekibi, yeniden göreve seçilerek güven tazeledi.








