Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Saffet Taşkıncan, kantincilerle Saruhan Otel'de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Görüş, öneri ve sorunları dinleyen Başkan Taşkıncan, her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi. 

Manisa Kantin İşletmecileri, Manisa Bakkallar Esnaf Odası tarafından organize edilen kahvaltıda buluştu. Programda konuşan Başkan Taşkıncan, öğrencilere sağlıklı beslenme olanakları ağlayan kantincilerin, eğitim öğretim döneminde bir takım sorunlar ile karşılaştığını ifade ederek, sorunların çözümü için odanın kendilerine verdiği yetkiler çerçevesinde çözüm ürettiklerini kaydetti. 

Salihli'de depoda çıkan yangın söndürüldü Salihli'de depoda çıkan yangın söndürüldü

Kantincilerin hijyen konusunda bir çok eğitimden başarı ile geçtiğini dile getiren Başkan Taşkıncan, her birinin aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek öğrencileri kendi çocuklarından farklı görmediğine dikkat çekti. 
Ayrıca kantincilerin ihale süreçlerinden bir takım sorunlar yaşadığını da vurgulayan Taşkıncan, çözüm için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini kaydetti. Geçtiğimiz günlerde kira artışı konusunda gerek TESK ve gerekse Federasyon, oda ve derneklerin topyekûn hareketiyle artışların Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamasıyla %25'i geçmeyecek şekilde sabitlediğini söyleyerek Bakan Özer'e teşekkür etti. 

Öte yandan çevresel faktörlerin göz önünde bulundurularak öğrencilerin öğlen arasında okul içinde kalmasında büyük fayda olduğunu savunan Başkan Taşkıncan,  bir çok tehlikeden de kurtulmuş olacaklarını dile getirdi. 
Başkan Taşkıncan, kendilerine ulaşan bazı okul müdürlerinin, kantincilerin okulların ayrılmaz birer parçası olduğunu ifade ettiğini, kantinciler sayesinde öğrencilerin yeme, içme ve kırtasiye gibi gereksinimleri hem daha sağlıklı hem daha ucuza karşıladıklarını belirttiğini söyledi. Başkan Taşkıncan'ın açıklamaları ardından kantinciler de odanın kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çekildi. 

Kantinciler ayrıca TBMM Meclis İdare Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ile de bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çekildi. Şahin, kantincileri hem Gaziantep'e hem de TBMM'ye davet etti.