Vodafone Red yeni marka ayrıcalıklarını duyurdu Vodafone Red yeni marka ayrıcalıklarını duyurdu

Türkiye’nin en önemli tarım ve hayvancılık kentleri arasında yer alan ve birçok üründe ilk sıralarda bulunan tarımın başkenti Manisa’da üreticiler teknoloji ile buluşturan Tekno Tarım Manisa 16. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı Fuar Merkezi’nde açıldı. 130 firma fuarda yer aldı. 
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa’nın hem üretim potansiyeli hem de ürün çeşitliliği bakımından Türkiye’nin en önemli kentleri arasında yer aldığını belirtti. Karadeniz, ülkemizin artan nüfusunu beslemek ve tarımı geliştirmek için daha fazla üretime ihtiyaç olduğunu ifade etti. Manisa Büyükşehir Belediye sBaşkanı Cengiz Ergün, belediye olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını açıkladı. 
Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa olarak tarım sektörünün temsilcilerine 16. Kez fuarda ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Öztürk, “Tarımsal üretim kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ve çeşitliliği ile ülkemizin tarımın başkenti olmaya aday Manisa’da böylesi güzel bir fuarın düzenlenmesi çok önemlidir. Günümüzde her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanlarında da hızlı bir şekilde teknolojik dönüşüm yaşanıyor. Daha kaliteli, daha verimli ve daha ekonomik üretim için tarım ve hayvancılık son teknolojik gelişmeleri takip etmeli, özellikle çiftçilerimizi bu teknolojiler ile buluşturmalıyız. Bitkisel üretim ve hayvancılık yönünden ülkemizde üst sıralarda yer alan ilimiz Manisa’da toplam 5 milyon 159 bin 971 dekar alanda tarımsal üretim gerçekleştiriliyor. Ürettiğimiz tarımsal ürünler sadece ülkemizin değil, dünyanın beslenmesine de önemli katkılar sunuyor” dedi. 
Öztürk, 2022 yılı Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 1 Ocak-30 Eylül tarihleri arasında ilimizden toplam 558 milyon dolar tarım ürünü ihracatı gerçekleştirildiğini açıkladı. Öztürk, çekirdeksiz kuru üzümün ihracatının tamamının neredeyse Manisa’nın gerçekleştirdiğini vurguladı. 
Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Manisa’da 400 binden fazla insanın tarım ve hayvancılıkla uğraştığını söyledi. Altındağ, Rusya-Ukrayna krizi sonrası tarımın daha da önemlli hale geldiğini kaydetti. 
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, , yıllık ortalama 5 milyardan fazla ihracat gerçekleştiren Manisa’da ihracatın yüzde 15’ini tarımın gerçekleştirdiğini vurguladı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek fuarda yer alan ürünleri incelediler. 6 Kasıma kadar açık kalacak olan  fuar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaretçiler tarafından gezilebilecek. 

DESTEK VERENLER  

Fuarı Destekleyen Kurum ve Kuruluşlar ise şöyle: Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret Borsası, Şehzadeler Ziraat Odası, Manisa Esnaf Odalar Birliği (MESOB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi, Manisa Veteriner Hekimler Odası, Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Manisa Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Manisa İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Manisa Süt Birliği, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği, Manisa ilçe ziraat odaları

WhatsApp Image 2022-11-03 at 16.54.27WhatsApp Image 2022-11-03 at 16.54.30WhatsApp Image 2022-11-03 at 16.55.02