Özellikle genetik yapılar sebebiyle spora ve diyete rağmen vücuttan herhangi bir şekilde uzaklaştırılamayan inatçı yağlar liposuction ameliyatı ile vücuttan atılabilir. Bu yağlar özel konüller aracılığıyla vakumlanır. Liposuction enjektör yardımıyla da uygulanan işlemler arasında yer alır.

Yüz Germe Ameliyatı (Facelift) Nedir, Nasıl Yapılır? Yüz Germe Ameliyatı (Facelift) Nedir, Nasıl Yapılır?

Liposuction Fiyatları

Günümüzde çok çeşitli liposuction yöntemleri uygulanmaktadır. Vücutta bulunan yağların yapısına göre ve uygulanacak olan işleme göre liposuction fiyatları kişiden kişiye göre değişiklik gösterecektir. Bu nedenle kişiler detaylı bir doktor muayenesinden sonra yağ aldırma işlemlerine geçebilir.

Liposuction Nedir?

Liposuction ameliyatı vücutta belirli bölgelerde inatçı hale gelen ve gitmeyen yağları aldırmak için uygulanan bir yöntemdir. Liposuction operasyonu aslında bir kilo verme operasyon olarak geçmez. Daha çok vücut kontür düzenleme olarak değerlendirilen bir işlemdir. Fakat bu ameliyatı olan hastalar ameliyat sonrasında fit bir görüntü elde edebilmek için düzenli bir şekilde beslenmelidir. Bununla beraber spor alışkanlıkları da düzenli bir şekilde ilerlemelidir. Bu anlamda kişiler ameliyat sonrasında çok daha sağlıklı ve iyi bir vücut formuna ulaşacaktır.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Diyet ve spor gibi ya atma adına uygulanan işlemler herhangi bir işe yaramıyorsa ve kişiler vücutta bulunan fazla yağlarından kurtulamıyorsa bu durumda liposuction işlemi uygulanabilmektedir. Liposuction aslında estetik operasyon olarak da geçer. Yağ aldırma operasyonu uygulanacak olan bölgeye göre değişiklikler gösterebilmektedir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Şu an tüm dünyada liposuction ameliyatlarında uygulanan temel üç farklı yöntem vardır. Bu yöntemler aynı teknolojik aletler ile uygulanmaktadır. Yağ aldırmak için tercih edilen liposuction yöntemleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

·         Vaser (ultrason yardımlı): Bu yöntem yağ eritme olarak geçer. Sıkılaşma oranı daha az olan bir yöntemdir.

·         Lazer (lazer yardımlı): sıkılaşma oranı vaser yöntemine göre daha fazla olan bir yöntemdir. Yağ eritme yanında sıkılaşma oranı %20-25 olarak gerçekleşmektedir.

·         Radyofrekans (radyofrekans yardımlı Bodytite): Cilt sıkılaşma etkisi %40- 45 olan bir yöntemdir. Yağ eritme işlemi de bulunmaktadır.

·         Farklı yöntemler olduğu için liposuction fiyatları da kişiden kişiye göre farklı olarak belirlenebilir.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi liposuction ameliyatlarında da öncesinde belirli hazırlık detayları bulunmaktadır. Muayene öncesinde kişiler mutlaka sağlık problemlerini ve geçirmiş olduğu rahatsızlıkları doktor iletmelidir. Aynı zamanda kullanılan ilaçlar da gözden geçirilmelidir. Doktor ile muayene sırasında liposuction fiyatları hakkında detaylı bilgilerin konuşulması da gerekir. Doktor cilt yapısı ve sarkma derecesi ne tespit ederek özel bir planlama yapar. Bu da tamamen hastanın beslenme alışkanlığı ve ihtiyaçlarına yönelik olarak belirtilir. Çok kilolu olan hastalar için özel proje tedaviler de üretilebilmektedir.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Ameliyat sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Bu hususlar sayesinde ameliyat sonrası vücut çok daha iyi bir hale gelecektir. Ameliyattan sonra hastaya uygun bir korse giydirilmektedir. Bu korse 10- 15 gün kadar kullanılabilir. Ameliyattan sonra ilk banyo üç gün sonra yapılmalıdır. Ameliyat bölgesinde yer yer morluklar oluşabilir fakat bunlar birkaç hafta içerisinde düzenlenecektir. Ameliyattan sonra oluşan ödemler ilk bir ay içerisinde yaklaşık olarak %30- 40 oranında azalacaktır.

Liposuction Kimler Olmalı?

Liposuction ameliyatı belirli yerlerde toplanmış olan ve spora dar diyet yapısı bile hiçbir şekilde verilemeyen yağları almak için uygulanır. Yağların birlikte en tipik yerler ise kadınlarda kalça ve alt yanlardayken erkeklerde göğüs bölgesindedir. Yapısal yağlanma ile oluşan bu yağlarını aldırmak için kişiler ameliyata başvurabilir. Aşırı kilolu olan insanlar liposakşın ameliyatı ile zayıflamayı beklememelidir. Liposuction her ne kadar yağ alma ameliyat olarak etse de zayıflama ameliyatı değildir.