Yeşilçamdan bir acı haber daha… Yeşilçamdan bir acı haber daha…

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kula Belediyesi işbirliğinde ilçenin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak için başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi noktalandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Kula Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Topdemir, Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan ile birlikte, restorasyonu tamamlanan tarihi Yunusemre Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, tarihi çarşıda yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diledi. 
Başkan Tosun, Hem Çarşı Hem Esnaf Hareketlenecek
Esnaf ve vatandaşların beğenisini kazanan tarihi sokak sağlıklaştırma projesi hakkında açıklamalarda bulunan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Bu caddelerin iki yıl önce restorasyonu başlamıştı. İzmir 2. Bölge Kurul ile çalışmalar devam etti ve aslına uygun bir şekilde restorasyonu yapıldı. Artık yer teslimi yapılmak üzere. Tabi bu çalışma öncelikle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Valimiz Yaşar Karadeniz tarafından başlatıldı. Bu cadde üzerinde bulunan dükkanlarımız bugün geldiğimiz noktada gayet güzel, hamdolsun esnafımız da memnun. Burada hem çarşımız hareketlenmiş olacak, hem de esnafımız hareketlenmiş olacak. Hem de biz Kula’nın önemli değerlerinden biri olan Yunusemre Caddemizi eski deyimle Yeni Hamam Caddemizi dışarıdan gelen turistlere gönül rahatlığıyla sergilemiş olacağız” diye konuştu.
Esnafın Cebinden 1 Kuruş Çıkmadı 
Esnafın cebinden herhangi bir ücret çıkmadan dükkanların yenilendiğini belirten Tosun, “Burada her dükkan için yaklaşık 200 bin liranın üzerinde masraf edildi ve esnafımızın cebinden 1 kuruş çıkmadan cadde bu hale getirildi. İnşallah aslına uygun olarak üstüne yeni yeni çalışmalar ekleyerek bu şekilde devam eder. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza ve emeği geçenlere teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. İmkan oldukça Kula’daki bu restorasyonlar, sağlıklaştırmalar devam edecek. Genelde 18’inci yüzyıla ait bu tarihimizi gün yüzüne çıkartacağız. Bunun için Kula Belediyesi olarak da biz çeşitli çalışmalara devam ediyoruz. İleriye dönük olarak yine Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile çalışmalarımız devam ediyor. Başkanımız Cengiz Ergün sağ olsun daha öncede Kula’nın tarihi 5 konağını restorasyon yaptırdı ve onları şu an otel, kültür evi olarak çeşitli aktivitelerde kullanıyoruz. Kula’da ciddi restorasyon çalışmaları devam ediyor. bu caddede hakikaten yakıştı, ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 
Esnaf Odası Başkanı Şadan, Teşekkür Etti 
Kula Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, “Tarihin, kültürel güzelliklerin olduğu güzel ilçemiz. Zanaatkarlık da biz de Kula’nın tarihi kadar eskidir. Zanaatkarlığın ortaya çıktığı alan da tarihi çarşımız. Büyükşehir Belediyesi ve Valilik tarafından tarihi çarşımıza yapılan estetik çalışmasından mutluyuz. Hem Valimize hem de Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Gerçekten güzel bir manzara çıktı ortaya. Bunun Kula’ya katma değer de sağlayacağını düşünüyoruz. Turistlerin bir hareketlilik getireceğini düşünüyoruz. Esnaf Odası Başkanı olarak bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Açıkdil, “Büyükşehir Öncülük Etti”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, “Burası çok önemli bir cadde. Çünkü Kula’nın tarihi evleri olduğu gibi tarihi çarşısı da korunmuş vaziyette. Ara sokaklarımızda da bunu görebiliyoruz. Bu caddenin yapılması, bu işin başlangıcı oldu. İnşallah bundan sonra ara sokaklara girdiğimizde caddenin yanında çarşıyı da canlandırmış olacağız. Zaten Kula Belediyesi iki sokağın sokak sağlıklaştırmasını yapıyor. Yakın zamanda da onlar bitecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün evlerde başlattığı restorasyon bir örnekti. Öncülüktü. Bundan sonra devamı geliyor. Nitekim Bekir Beyler evi denilen çok büyük bir konak, o restore olmaya başladı. Kömürcüler Konağı restore olacak. İnşallah bundan sonra şahıslar, Kula Belediyesi, Büyükşehir desteğiyle Kula’nın tarihi daha da ön plana çıkacak ve turizme açılmış olacak. Bu çalışmaların her biri çok önemli, yapanlardan yaptıranlardan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. 
Topkaya, Hayırlı Olsun Dileklerini İletti 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, “Kula ilçemizde tarihi yapıyı ön plana çıkarmak için Yunusemre Caddemizde başlattığımız çalışmaları son noktaya getirdik. Buradaki dükkanlarda tarihi yapıyı gün yüzüne çıkararak restorasyon çalışmalarını tamamladık. Doğramaları değiştirdik, öncelikle çatıları elden geçirdik. Altyapı çalışmalarını tamamlayarak caddemizin üstyapı ve aydınlatmalarını bitirdik. Kula ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. 
Esnaflar Yenilemeden Memnun
Esnaf Haluk Erdil, “40 yıldan beri burada esnaflık yapıyorum. Daha önce burada hiç böyle bir çalışma olmamıştı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun”. 
Eczacı Alaadin Palanduz, “Yaklaşık 40 yıldan beri buradayız. Sokak sağlıklaştırması caddeye çok güzel oldu. Bir buçuk iki seneye yakın bir çalışma yapıldı. Sonuçta gerçekten güzel bir çarşımız oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz”.