Tekne üreticisi yapay zekâlı projesi ile sektörde fark oluşturacak Tekne üreticisi yapay zekâlı projesi ile sektörde fark oluşturacak
Gün geçtikçe artan teknoloji beraberinde ister istemez sorunları da getiriyor. Örnek vermek gerekirse evimizde artan elektronik cihazlar ile birlikte eski yapı binalardaki yetersiz elektrik hatları nedeniyle bazen ortaya büyük sorunlar çıkabilmektedir. Bu nedenle çoğu zaman elektronik cihazlarımız zarar görmekte ve bizlere daha büyük sorunlara yol açabilmektedir. Elektrik hatlarında yaşadığımız sorunlar nedeniyle hemen her gün birçok kişi elektronik cihazlarında sorunlar yaşamaktadır. Bazıları yanmaktadır, bazıları komple bozulmaktadır. Peki buna alınabilecek bir önlem yok mudur? Elbette vardır. Kesintisiz güç kaynağı temin ederek, birçok sorunun önüne geçebilme imkanınız vardır.

Kesintisiz Güç Kaynağı Ne İşe Yarar?

KGK, elektrik kesintisi sırasında belirli bir süre boyunca kritik yükleri beslemek için aküleri kullanır. Yani aküler güç kaynakları için oldukça önemli bileşenlerdir. Aküler ne kadar iyi olursa güç kaynakları da o derece iyi olacaktır. KGK’lar yani kesintisiz güç kaynakları, cihazlarınızı elektrik hatlarındaki sorunlardan korur. Sadece elektrikler kesildiğinde değil aynı zamanda da şebeke geriliminden daha kaliteli ve daha kararlı olan bir gerilimle besler. Yani şebekede yaşanacak herhangi bir akım inişi veya akım yükselişi durumunda cihazlarınızı korumaya alarak sizi ekstra bir masraftan da korur.

Kesintisiz Güç Kaynağı Çeşitleri

Kesintisiz güç kaynakları farklı şekillerde karşımıza çıkabilir. Şu anda bilinen üç farklı kesintisiz güç kaynağı vardır. Bunlar;
  • Online Kesintisiz Güç Kaynağı
  • Line-İnteractive Kesintisiz Güç Kaynağı
  • Offline Kesintisiz Güç Kaynağı
olmak üzere 3 farklı şekildedir. Online Kesintisiz Güç Kaynağı: Gerilim kesilmeleri, gerilim bozulmaları, aşırı yüklenmeler gibi durumlar bu cihaz ile engellenebilir. Sürekli olarak bir beseleme sağlar. Bir çok kurumsal firma tarafından kullanılır. Piyasada bilinen en iyi kesintisiz güç kaynağı türüdür. Fiyatları da oldukça pahalıdır. Line-Interactive Kesintisiz Güç Kaynağı: Online güç kaynaklarının pahalı olması, offline güç kaynaklarının güvenilir olmaması sebebiyle line interactive kesintisiz güç kaynağı en çok tercih edilen cihazlardır. Cihazda regülasyon bulunmaktadır. Şebekeyi yüke direkt olarak vermez ve bir düzeltme ile aktarma yapar. Offline Kesintisiz Güç Kaynağı: Piyasada tercih edilmeyen kesintisiz güç kaynaklarının başında gelmektedir. Bu cihazlarda regülasyon bulunmamaktadır. Bu cihazlar, şebekeyi yüke direkt olarak vermektedir. Basit bir şekilde yükü şebeke prizine aktarır. Bu nedenle elektrik kesintisini hissetmez. Yani şebekeyi direkt yüke aktarması, şebekede meydana gelecek bütün bozulmaları yük hissedecektir. Sizlerde kaliteli bir güç kaynağı istiyorsanız APC sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim