Dolandırıcılar Toncoin için Telegram kullanıcılarının hedefinde Dolandırıcılar Toncoin için Telegram kullanıcılarının hedefinde
Günümüzde hemen her evde birden fazla teknolojik cihaz ve elektronik cihaz bulunmakta. Bu cihazların neredeyse tamamına yakını hassas ürünler. Hem pahalı olması ve hem de hassas olması nedeniyle elbette ki olası hasarlarından korumak adına elimizden geleni yaparız. Bu gibi elektrik kesintisi ve ani geliş gidişlerde hasar görebilecek cihazlar için örneğin masaüstü bilgisayar, modem gibi cihazlar için enerjiyi devam ettirmesi adına kesintisiz güç kaynağı kullanırsak etkilenmemiş oluruz. Düşünün, masaüstü bilgisayar ile bir word dosyası üzerinde çalışıyorsunuz ve bu dosya oldukça önemli. Çoğu ani kapanışlarda bu dosyalar zarar görmekte ve çoğu zaman da kurtarılamamakta. İşte bu nedenle bu gibi durumlardan korunmak ve olası kesilmelerde, ani geliş gidişlerde enerjiyi bir süre daha devam ettirerek size düzgün bir kapanış imkanı sunulması gerekir. Bunu da KGS ile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Kesintisiz Güç Kaynağı Çalışma Prensibi

Kesintisiz güç kaynağı şebeke gerilim var olduğu sürece çevrim işlemleri yaparak aküyü şarj eder. Evirici adı verilen parça ile doğrultucudan sağlanan enerjiyi AC gerilime çevirerek yükün beslenmesi sağlamaktadır. Bunun yanı sıra da by-pass sisteminde UPS ile ilgili bir sorun ortaya çıktığında şebeke gerilim ve frekansı limitleri çerçevesinde sistemin kesintiye uğramasını önleyerek çalışmasını sürdürmesini sağlar.

Kesintisiz Güç Kaynağı Çeşitleri

Kesintisiz Güç Kaynakları yani KGS veya UPS’ler 3 şekilde karşımıza çıkmaktadır.
  • Offline Kesintisiz Güç Kaynağı
  • Line-İnteractive Kesintisiz Güç Kaynağı
  • Online Kesintisiz Güç Kaynağı
şeklinde 3 farklı türde karşımıza çıkar. Offline UPS en az tercih edilen güç kaynaklarından biridir. İçlerinde en iyisi ve en yararlı olanı ise Online Kesintisiz Güç Kaynağı olmasına rağmen oldukça pahalı olması nedeniyle sadece büyük kurumsal firmalar ve önemli işler yapan bireysel kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Şu anda piyasada en fazla tercih edilen Line İnteractive UPS olarak adlandırılanlardır. Standart bilinen bir marka Line İnteractive UPS, elektrik kesintisi anında devreye girer ve yaklaşık olarak 30 dakika kadar gücü korur. Bu sürede size elektronik cihazınızı ve cihazlarınızı doğru kapatma süresi tanır.

Kesintisiz Güç Kaynağı Fiyatları

Piyasada neredeyse her fiyata kesintisiz güç kaynağı bulabilirsiniz. Örnek verecek olursak 5 bin tlye de UPS bulabilirsiniz. 100 tlye de UPS bulabilirsiniz. Bu tamamen sizin bütçenize bağlı olsa da elbette ki en ucuz ürünü almak size kazanç sağladım gibi görünse de ihtiyacınız olduğu anda sizi yalnız bırakır ve orada elde ettiğiniz birkaç tl kar size kabus olarak geri dönecektir. Sizlerde kesintisiz güç kaynağı hakkında bilgi almak ve satın almak için Faz Ticaret sitesini ziyaret edebilirsiniz.    

Editör: TE Bilisim