Kayseri’nin Yahyalı İlçesi ÖSYM tarafından ÖSYM Sınav Merkezi olarak tayin edildi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinin Sınav Merkezi olarak tayin edilmesiyle ilgili Yahyalı İlçesi’ndeki Kadın ve Gençlik Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ÖSYM Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanı Hayati Koca, ÖSYM Sınav Görevlileri Yönetimi Şube Müdürü Sadık Çelikel, Yahyalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Develi Hüseyin Şahin MYO Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Delice, Yahyalı MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur Özsolak ile Yahyalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görev yapan yöneticiler ve öğretmenler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa toplantıda yaptığı konuşmada Yahyalı’nın ÖSYM tarafından Sınav Merkezi olarak tayin edilmesi ile birlikte burada eğitim alan öğrencilere üniversite sınavlarına girmelerinde büyük kolaylık sağlandığını belirterek ÖSYM yöneticilerine teşekkür etti.

ÖSYM Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanı Hayati Koca ise ÖSYM’nin son iki yıl içerisinde Türkiye genelinde 17 yeni sınav merkezi ile 3 yeni sınav koordinatörlüğü açtığını belirterek, ÖSYM sınav merkezlerini ilçelerde yaygınlaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Yahyalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı ile Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de yaptıkları konuşmalarda Yahyalı ilçesinin ÖSYM tarafından Sınav Merkezi olarak tayin edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından ÖSYM Sınav Görevlileri Yönetimi Şube Müdürü Sadık Çelikel, 2023 ÖSYM Sınavları Koordinasyon Merkezleri Görevli Bilgilendirme sunumu yaptı.

Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı Nevşehir'de ödüllü sınavın sonuçları açıklandı

Toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü ziyaret etti.

Daha

Kaynak: igf