Kocaeli'de İzmit Belediye Başkanı Hürriyet, yaklaşan Marmara Depremi öncesinde AKUT Kurucusu Nasuh Mahruki ile de görüşerek “İzmit Mahalle Afet Planı” İzMAP’ı devreye sokmaya hazırlanıyor.KOCAELİ (İGFA) - Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından İzmit Belediyesi “İzmit Mahalle Afet Planı” İzMAP’ı devreye sokuyor. AKUT Kurucusu Nasuh Mahruki ile görüşen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilçe genelinde Mahalle Afet Planı’nı uygulamak için harekete geçti

Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu

Yaşanan deprem felaketlerinin hemen ardından deprem bölgesinde yoğun çalışmalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet İzmit’i etkileyebilecek olası bir deprem öncesinde işi sıkı tutuyor. Başkan Hürriyet, deprem sürecinin öncesi ve sonrasında nelerin yapılabileceğini tartışmak ve somut adımlar atmak adına ortak akılla planı oluşturmak için TMMOB yönetimi, bağlı meslek odalarının başkan ve temsilcileri ile Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bölüm başkanlıkları ile önceki akşam bir araya geldi.

NASUH MAHRUKİ İLE GÖRÜŞTÜ

TMMOB ve KOÜ Bölüm Başkanlıklarıyla gerçekleştirilen toplantıya dair sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade eden Başkan Hürriyet şimdi de “İzmit Mahalle Afet Planı” İzMAP’ı hayata geçirmek için çalışmalarına başladı. Olası bir deprem veya başka afetlerde mahallelerde de örgütlenmelerin önemine değinen Başkan Hürriyet AKUT kurucusu Nasuh Mahruki ile de görüşerek İzmit ilçe genelindeki mahallelerde ‘Mahalle Afet Planı’nı kurmak istediğini belirtti. Nasuh Mahruki de konuyla ilgili severek yardımda bulunacağını ve çalışmalara başladığını ifade etti.

AKUT GELENEĞİ MAHALLELERİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit Mahalle Afet Planı İzMAP” ile ilgili olarak AKUT geleneğini önemsediklerini belirtti. Başkan Hürriyet, Mahalle Gönüllüleri Afet Komitesi kurmak istediklerini, bu komite ile birlikte mahallelerde eğitim çalışmalarında bulunacaklarını, gerektiğinde gönüllü ve okul eğitimleri verebileceklerini de ifade etti. Mahalle sınırları içinde acil müdahale gerektiren kriz durumlarında aktif rol alabilecek kişilerin belirlenmesini hedeflediklerini ifade eden Başkan Hürriyet “Özellikle mahalle bazında AKUT geleneğine göre bilinçli gönüllülerin oluşturulması yaklaşan Marmara Depremi öncesinde çok önemli” açıklamasında da bulundu.

Kaynak: igf