Zeytin hasadının başlamasıyla birlikte üreticilerin sorunlarını dinleyen İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “AK Parti iktidarı Manisa çiftçisini perişan etti” dedi.

Manisa-Turgutlu yolu meclisin gündeminde Manisa-Turgutlu yolu meclisin gündeminde

“ZEYTİNDE MALİYET KATLANDI FİYAT DEĞİŞMEDİ”

Başkan Akan, “Manisamızda zeytin hasadı sezonu başladı. Şu anda domat zeytinler hasat ediliyor. Çiftçimizin aylarca emek verdiği, gözü gibi baktığı ürünler, tüketicilerimizle buluşuyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana enflasyon, girdi maliyetleri ve döviz kurundaki artışlar çiftçimizin belini büktü. Ancak ne yazık ki zeytinde fiyat, geçen sene ile neredeyse aynı durumda” dedi.

“BİR AN ÖNCE DEVLET DESTEĞİ”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Şu anda uslu zeytinin ortalama fiyatı 10, domat zeytinin ortalama fiyatı 11 TL civarında geziyor. Geçtiğimiz yıla göre mazot yüzde 364 zamlandı, gübreye ve ilaca gelen zamların da mazottan kalır yanı yok. Çiftçi, bu fiyatlarla zeytinden para kazanmayı bırakın, maliyetini bile karşılayamaz. Zeytin üreticisine destek artırılmalı, çiftçilerimiz tüccarlara ve büyük firmalara karşı yalnız bırakılmamalıdır. Böyle devam ederse Manisa zeytincisi bu yükü kaldıramaz”

Editör: Vehbi Gönül