Partisinin sağlık politikalarını anlatan İYİ Parti Manisa Milletvekili adayı Gürhan Özcan, sağlık hizmetlerine hızlı ve ücretsiz bir şekilde erişebilmek için tüm politikalarının hazır olduğunu vurguladı. 

Manisalılar tiyatro'da  duygusal anlar yaşadı Manisalılar tiyatro'da duygusal anlar yaşadı

“NE HASTALAR NE SAĞLIK ÇALIŞANLARI MEMNUN”

İYİ Partili Gürhan Özcan, “AK Parti’nin övündüğü sağlık politikasının ne hastalar, ne de doktorlar için işlemez duruma geldiği bir noktadayız. Vatandaşlarımızın hastanelerde muayene randevusu alabilmek için haftalarca sıra beklediği, malzeme yetersizliklerinin olduğu, görüntüleme ve ameliyatlar için aylarca beklediğini biliyoruz. Doktorlarımızın uzun süreli ve ağır nöbetlerle tükenmişlik sendromuna girdiği, Tıp Fakültesi’nden mezun olan birçok meslektaşımızın uzmanlık sınavına hazırlanmak yerine yurtdışına gitmenin yollarını aradığı, sağlık çalışanlarının hakkını alamadığı ve can güvenliklerinin olmadığı bir sistem içindeyiz. Yeni Türkiye’de milyonlarca kişi, olması gereken zamanda sağlık hizmetini alamıyor” dedi. 

“’GİDERLERSE GİTSİNLER’ ANLAYIŞI TARİH OLACAK”

İYİ Parti Manisa Milletvekili adayı Gürhan Özcan son olarak şu ifadeleri kullandı, “İYİ Parti ‘iyileştirilmiş sağlık politikası’ adında bir çalıştay düzenledi ve rapor hazırladı. Biz tüm kesimlerin sağlık hizmetlerine ücretsiz ve hızlı bir şekilde ulaşabildiği bir düzen vadediyoruz. Sağlık hizmetleri paralı olamaz, tüm vatandaşlarımız için ücretsiz hale getireceğiz. Gerekli sağlık personeli açığını kapatarak hem sağlık çalışanlarımızın istihdam oranını yükseltecek, hem de hastalarımızın sağlıklarına hızlı bir şekilde kavuşmalarını sağlayacağız. Sözde reformlar yerine özde reformlar yaparak sağlık personelinin özlük haklarını iyileştireceğiz. Doktorlarımızın omzuna büyük bir yük bindiren nöbet sistemini doğru çalışma koşullarına entegre edeceğiz. ‘Giderlerse gitsinler’ anlayışı yerine ülkemizin pırıl pırıl gençlerinin Türkiye’de çalışması adına özlük haklarını düzelteceğiz. Ağır cezalarla sağlıkta şiddetin önüne geçeceğiz. İYİ bir sağlık için tüm kadromuz hazır, halktan yana ve personelini koruyan bir sağlık sistemini hep birlikte inşa edeceğiz”