TÜİK, Kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. Yıllık enflasyon yüzde 84,39 olarak belirlendi. ENAG ise yıllık enflasyon rakamı yüzde 170 olarak açıkladı.

“ASGARİ ÜCRET KONUŞMALARI BAŞLADI, TÜİK RAKAMLARI MAKYAJLADI”

Sadakataşı Manisa İl Temsilciliğinden Gazze’ye uzanan yardım eli Sadakataşı Manisa İl Temsilciliğinden Gazze’ye uzanan yardım eli

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Eryılmaz, “Türk halkının vergileriyle ayakta kalan TÜİK, her ay vatandaşımıza yalan söylüyor. Asgari ücret zamlarının konuşulmaya başladığı bu günlerde TÜİK, enflasyon rakamlarını yine makyajlıyor. Milyonlarca çalışanımızın hakkına giriyorlar. Yarattıkları ekonomik krizi, yine kendileri açıkladıkları yanlış verilerle daha da büyütüyorlar. TÜİK, saraydan gelen emirle rakam açıklıyor ama gerçek enflasyon sarayda değil, çarşı ve pazarda” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ OKULA AÇ GİDİYOR, UTANIN!”

İYİ Partili Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Tencere kaynamıyor. Türk milleti, ilk defa peynirin etten daha pahalı olduğu günleri yaşıyor. TÜİK ne yaparsa yapsın, halkımıza ne kadar yalan söylemeye çalışırsa söylesin, vatandaşımız gerçekle her gün karşılaşıyor. Bu ülkenin pırıl pırıl çocukları, okula aç gidiyor. Türkiye, AK Parti’nin yanlış ekonomi politikalarına kurban edilmeyecek kadar büyük bir ülke. Güzel ülkemiz, 2023 Genel Seçimleri’nden sonra İYİ Parti’nin akılcı ekonomi politikalarıyla rahat bir nefes alacak”