Cumhuriyet devrimlerine hakaret eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti.

Özel, seçim ziyaretlerinin finalini Turgutlu’da yapacak Özel, seçim ziyaretlerinin finalini Turgutlu’da yapacak

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, AK Parti Grup Başkanvekilliği’nden istifa eden Mahir Ünal’ın milletvekilliğinden de ayrılması gerektiğini savundu.

“ATAMIZA VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE HER ZAMAN HAKARET ETTİ”

İYİ Partili Eryılmaz, “Mahir Ünal, ülkemizin kurucusu, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun devrimlerine her an, her fırsatta hakaret etti. Utanmadan ‘Cumhuriyet’in alfabemizi, dilimizi, bütün düşünme setimizi yok etmiştir’ dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dili olan Türkçe’yi yok saydı. Cumhuriyet kazanımlarımızı bir ‘kayıp’ olarak göstermeye çalıştı. Mahir Ünal’ın bu hastalıklı düşüncelerine halkımız en güzel cevabı verdi ve görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Cumhuriyetimizin ne kadar güçlü ve Türk milletini bir arada tutan bir değer olduğunu anladı” dedi.

“CUMHURİYET’E HAKARET EDİP ATAMIZIN KURDUĞU TBMM’DEN MAAŞ ALIYOR” 

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Bu utanmaz kişinin Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında durmasının hiçbir açıklaması yoktur. Cumhuriyet düşmanlığı yapanların Türk milletinin meclisinde olmamalıdır. Mahir Ünal, bir an önce milletvekilliğinden de istifa etmelidir. Eğer Cumhuriyet’ten bu kadar memnun değilse, rejimini beğendiği başka ülkelere giderek orada siyaset yapma şansını deneyebilir. Cumhuriyet’e hakaret edip Atamızın kurduğu TBMM’den maaş alması, hiçbir Türk evladının içine sinmeyecektir”

Editör: Vehbi Gönül