Yaptığı açıklamada Zeki Bilginin kendi hataları yüzünden aday olamadığına vurgu yapan Başkan İksir Saruhanlılılara seslenerek “Biz İYİ PARTİ ailesi olarak diyoruz ki ittifaklara da eş başkanlıklara da mecbur değilsiniz. Gelin Saruhanlı’yı birlikte yönetelim” dedi.

2E98E613 E0C7 4Aae 9A6C A85Bcd4Fcce2

“Kendisinin istifa etmesi gerekirken, ilçe başkanı istifa ettirildi”

Yaşanan adaylık karmaşası sürecini anlatan İYİ Partili İksir

“20 Şubat 2024 tarihinde verilmesi gereken belediye başkan adayı, meclis üyesi listelerinin zamanında verilememesi sebebiyle 31 Mart 2024 seçimlerinde belediye başkan adayı olamayan Zeki Bilgine ceza kesilmesi gerekirken, bu süreç sonunda CHP ilçe başkanı istifa ettirilmişti. Devamında Zeki Bey Saadet Partisinden aday olmaya çalışmış ancak Saruhanlı ilçe seçim kurulundan çıkan ret kararı ve devamında Manisa il seçim kurulundan çıkan kararla aday olamayacağına karar verilmişti. Bu süreçte İYİ Parti ailesi olarak seçimin demokratik bir ortamda tüm siyasi partilerin adaylarının katılabilmesi gerektiği ile ilgili samimi beyanlarımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Ancak gelinen noktada görüyoruz ki 28/02/2024 Çarşamba günü kamuoyu ile paylaşıldığı ve akşamında Koldere’de yangından mal kaçırırcasına Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin ve CHP’de meclis üyeliği yapmış Mustafa Arguz ile birlikte seçim çalışmalarına başlanılmıştır” dedi.

7684Ab42 8B5F 40Fb A4Df 935B755F5517

“Başkan adayı kim; Mustafa Arguz mu, Zeki Bilgin mi?”                     

CHP tarafından Saadet Partisi belediye başkan adayı gösterilen Mustafa Arguz’un Koldere Mahallesindeki seçim çalışmasına Belediye araçlarıyla katılan ve konuşma yapan Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin hakkında konuşan Başkan İksir,

Arınç’tan, Zeyrek’e hayırlı olsun Arınç’tan, Zeyrek’e hayırlı olsun

“Dün gece Koldere mahallesinde yapılan seçim çalışmalarına mevcut CHP belediye başkanı Zeki Bilgin’in belediye araçları ile katılmış olması bir kamu zararı değil midir? Ayrıca bazı araçlarda halen Zeki Bilgin için Belediye Başkan aday adayı derken Saadet Partisi belediye başkan adayına oy istemesi komik değil midir? Saadet partisi belediye başkan adayı Mustafa Arguz’un değil de Zeki Bilginin aday adayıymış gibi seçmene seslenmesi ne kadar doğrudur? CHP’nin Dem partisi ile yakınlığı bilinirken ve ispatlıyken Saruhanlı Dem partisi dururken neden Saadet Partisinden bir CHP’linin aday yapıldığını benim gibi pek çok Saruhanlılı hemşerimiz de sormakta olup, Mustafa Arguz ile birlikte seçim çalışmalarına katılan ve kendi adaymış gibi çalışırken, saatinde verememiş olduğu listelerin sorumluluğunu da AKP ve İYİ Parti birlikte hareket ediyor diyerek farklı bir algı operasyonu ile yönetmeye çalışan Zeki Bilgin için Saruhanlı seçmeni , Saruhanlı belediyesini eğer Saadet partisi kazanırsa eş başkanlık mı gelecek sorusunu sormaya şimdiden başladı bile” dedi

599F2D70 56Bb 4D69 9Ab8 Ec534A69C74A

“İttifaklara, eş başkanlıklara mecbur değilsiniz”

Sözlerinin sonunda Saruhanlılılara seslenen İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, “Biz İYİ Parti ailesi olarak diyoruz ki ittifaklara, eş başkanlıklara mecbur değilsiniz. Sevgili CHP’li hemşerilerimiz gelin bize destek verin, adayımız Hüseyin Abacı’ya oy verin. Saruhanlı İYİ OLSUN, Saruhanlımızı birlikte yönetelim” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ